ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νυρεμβέργη ο Γ. Μιχελάκης

Στη Νυρεμβέργη ο Γ. Μιχελάκης

Στη Νυρεμβέργη, μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα διεξαχθεί το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου, στη Βαυαρική πόλη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο Γιάννης Μιχελάκης θα συναντηθεί με τον ομόλογο Υπ. Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann, με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας κ. Hans-Joachim Fuchtel καθώς και με εκπροσώπους της Ελλαδικής Εκκλησίας και της ομογένειας.

Στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση, θα παραστούν από την Ελλάδα 191 εκπρόσωποι της Τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στελέχη Τ.Α) και 197 στελέχη της Γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή την 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι «η Τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση, που φιλοξενείται φέτος στη Νυρεμβέργη, εστιάζει σε κρίσιμα ζητήματα όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ένταξη στην αγορά εργασίας και κυρίως των νέων, η αγροτική ανάπτυξη και η διαχείριση απορριμμάτων. Αφορά, επίσης, στη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη, την αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αφορά, όμως, και στην προώθηση του Τουρισμού και των Ελληνικών ποιοτικών προϊόντων. Ζητήματα δηλαδή που είναι κρίσιμης σημασίας στους δύσκολους καιρούς που περνά η Πατρίδα μας.

«Πιστεύω, λοιπόν» πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης, «ότι την ώρα που έχουν στερέψει οι αντοχές της κοινωνίας μας, κάθε συνεργασία που συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας, την τόνωση της απασχόλησης και τη συνοχή της κοινωνίας μπορεί να σημαίνει πολλά για τη χώρα και για κάθε πολίτη.

«Αναμένουμε λοιπόν ότι η 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι Έλληνες, αλλά και στην αναγέννηση χαμένων προσδοκιών», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.