ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουντουρά: Ορμούν σαν πιράνχας στους οφειλέτες–Σκοπιά πάνω από τα ΑΤΜ

Κουντουρά: Ορμούν σαν πιράνχας στους οφειλέτες–Σκοπιά πάνω από τα ΑΤΜ

Δριμύτατη επίθεση σε κυβέρνηση και τρόικα εξαπολύουν για μια ακόμη φορά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αυτή τη φορά με αφορμή τις φήμες για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Για «προμελετημένο έγκλημα» από τη συγκυβέρνηση κάνει λόγο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά.

«Πρέπει να φυλάμε σκοπιά πάνω από το ΑΤΜ και να σηκώνουμε μισθό ή σύνταξη την ημέρα που κατατίθεται, διότι από την επόμενη μέρα θα θεωρείται κατάθεση και θα κατάσχεται από την εφορία. Αυτή είναι η γραμμή του υπουργείου Οικονομικών προς τις ΔΟΥ για το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με το ακατάσχετο, ή μη, μισθών και συντάξεων», αναφέρει η κ. Κουντουρά.

«Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει», τονίζει, κατηγορώντας κυβέρνηση και τρόικα ότι «δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα», παρά «ορμούν ως πιράνχας πάνω στον οφειλέτη και τον φορολογούμενο, μην αφήνοντάς του, ούτε ευρώ για να ζήσει».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η βουλευτής, «η μεσαία τάξη και οι εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, νεόπτωχοι της εποχής του μνημονίου καλούνται να καταβάλλουν μέσα σε λίγους μήνες φόρο εισοδήματος, τριπλό ΦΑΠ, δόσεις χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελείας και διάφορες άλλες επιβαρύνσεις».

«Εδώ δεν πάνε κυβέρνηση και τρόικα απλά να κλείσουν μαύρες τρύπες, δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά. Έχουν σκοπό να αφανίσουν την Ελληνική Κοινωνία», καταλήγει.