ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Η τακτική του «ναι σε όλα» έχει αποθρασύνει την Τρόικα!

Παπαδημούλης: Η τακτική του «ναι σε όλα» έχει αποθρασύνει την Τρόικα!

Η κυβέρνηση θα καταλήξει «σε νέα μέτρα που θα βαπτιστούν πλάγια, κάθετα, διαγώνια, όχι οριζόντια, και ο συμβιβασμός θα γέρνει πολύ προς την πλευρά της τρόικας, όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές», εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η τακτική του «ναι σε όλα» έχει αποθρασύνει τους εκπροσώπους των δανειστών και δεν δίνουν στον κ. Σαμαρά αυτό που ζητάει, λίγο πολιτικό χρόνο, έτσι ώστε, να μην αναγκαστεί να πάρει τα μέτρα πριν από τις ευρωεκλογές, οπότε θα επιτείνει τη συντριβή της ΝΔ και του μνημονιακού μπλοκ» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης. «Χωρίς ένα δραστικό κούρεμα του χρέους, δεν είναι δυνατόν να επιστρέψει η Ελλάδα σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό, θα μετατρέψει τη χώρα σε μια αποικία χρέους για δεκαετίες» προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις ενδοκυβερνητικές διενέξεις και ειδικότερα στο θέμα της σύμβασης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει: «Η νεότερη εξέλιξη είναι η δήλωση Κεδίκογλου με εντολή Σαμαρά, που δίνει πλήρη άφεση αμαρτιών στον σκανδαλώδη νόμο Βενιζέλου του 2010 τον οποίο η ΝΔ τότε είχε όχι μόνο καταψηφίσει, αλλά είχε καταγγείλει. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι όπως κουκούλωσαν χέρι-χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το σκάνδαλο Siemens, έτσι έχουν αποφασίσει να κουκουλώσουν μαζί και το μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων γιατί πολύ απλά είναι και οι δύο μπλεγμένοι. Η αλήθεια είναι ότι ο ένας είναι όμηρος του άλλου και έτσι το κουκούλωμα των σκανδάλων και του ενός και του άλλου είναι το «τσιμεντάκι» που ρίχνουν για να στερεώσουν μια κλυδωνιζόμενη κυβερνητική συνοχή».

Σχολιάζοντας την κινητικότητα στο χώρο της κεντροαριστεράς ο κ. Παπαδημούλης τονίζει: «Το κείμενο των 58 είναι απολύτως εχθρικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ, απολύτως φιλικό προς την υπερδεξιά ΝΔ του κ. Σαμαρά και τη νεοφιλελεύθερη συνταγή του μνημονίου. Δεν είναι δυνατό να οικοδομήσεις συσπείρωση της κεντροαριστεράς με το να είσαι φιλικός προς τη δεξιά και εχθρικός προς την αριστερά».

Αναφορικά με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι αποτελούν «μια ευκαιρία για μια αλλαγή και στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με ένα σμπάρο μπορούμε να πετύχουμε πολλά τριγώνια. Και να σταλεί πολιτικό μήνυμα κοινωνικής διαμαρτυρίας, αντι-κυβερνητικό, αντιμνημονιακό και να αλλάξουν διοικήσεις, πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει πελατειακές λογικές, που ελέγχονται για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, που αποδείχτηκαν πιστοί υπηρέτες του μνημονίου». Σε ερώτηση αν θα θεωρήσουμε δεδομένο ότι δεν θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ τις υποψηφιότητες του κ. Καμίνη για το δήμο Αθηναίων και του κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Αν κάνει κανείς αυτή την πρόβλεψη δεν παίρνει και μεγάλα ρίσκα».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση για δεύτερη φορά «κάνει πλάτες» στον Βενιζέλο