ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στην Αθήνα ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης

Την πολιτική ηγεσία της χώρας συναντά ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjiorn Jagland.

Ο γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Χθες το βράδυ η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη του έκανε το τραπέζι στο Μουσείο της Ακρόπολης και σήμερα ο κ. Jagland θα έχει επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στη συνάντηση με το δεύτερο θα συμμετέχει και η κ.Μπακογιάννη.

Η επίσκεψη Jagland αποτελεί μία καλή ευκαιρία για τον Α. Σαμαρά να προβάλει τις ελληνικές θέσεις εν μέσω διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

"Η Αθήνα υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και όλων των θεσμών και μηχανισμών επιτήρησης, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι, ιστορικά και θεσμικά, ο θεματοφύλακας των μεγάλων ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου". Αυτό δήλωσε, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα και πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από τη πλευρά του, ο κ. Γιάγκλαντ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε: «Βρίσκομαι εδώ, όχι για να επιβάλω οτιδήποτε στην Ελλάδα, αλλά προκειμένου να συνδιαλεχτούμε, να συζητήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε από κοινού να συνεργαστούμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Προκλήσεις που αφορούν φαινόμενα εξτρεμισμού, βίας, ξενοφοβίας και βίαιης πολιτικής δράσης...