ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Άδικο να είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος στη φυλακή

Καμμένος: Άδικο να είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος στη φυλακή

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων.

«Είναι άδικο και ανέντιμο να βρίσκεται στη φυλακή μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Το σύνολο του ΚΥΣΕΑ γνώριζε τα πάντα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ο κ. Καμμένος, αναφέρθηκε και στη σύμβαση των υποβρυχίων του 2010, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος δεν ισχύει» . Όπως εξήγησε, το νομοσχέδιο είχε περάσει σαν διεθνή συμφωνία και οι συμφωνίες αυτές δεν μπορούν να τροποποιηθούν. «Σε ένα μήνα από την υπογραφή της, έρχεται τροπολογία σε νομοσχέδιο επί της διεθνούς συμφωνίας. Άρα, υπάρχει νομοθετική εμπλοκή διότι δεν είναι πλέον διεθνής συμφωνία και επέρχεται η ακυρότητας της συμβάσεως του νόμου αυτού».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε επίσης: «Άλλαξε η Αbu Dhabi και έβαλαν μια άλλη εταιρεία που μέχρι τώρα δεν έχει ελεγχθεί ποτέ . Χάρισαν όλους τα ευρήματα του ΣΔΟΕ που φόρτωναν τους Γερμανούς και τους προκατόχους τους. Μιλάμε για πολύ σοβαρά αδικήματα που αν νομίζουν ότι στο όνομα της συγκυβέρνησης θα τα καταπιούμε κάνουν πολύ μεγάλο λάθος». Αναφέρθηκε μάλιστα στην προγραμματική συμφωνία , υπογραμμίζοντας ότι: "Από πίσω κρύβονται τα αντισταθμιστικά ωφελήματα".

Ο κ. Καμμένος κάλεσε παράλληλα τους βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων.

«Δεν πιστεύω ότι έντιμοι βουλευτές τη ΝΔ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον κ. Σαμαρά σε αυτό τον κατήφορο που προκειμένου να στηρίξει την καρέκλα του να αθωώνει τον κ. Βενιζέλο. Έχουν την υποχρέωση να διαχωρίσουν τη θέση τους από Σαμαρά όπως έκανε ο κ. Αβραμόπουλος», τόνισε.