ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Αλαβάνος: Δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση εντός της Ευρωζώνης

Αλ. Αλαβάνος: Δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση εντός της Ευρωζώνης

«Η δήλωση Ρεν σημαίνει ότι έως το 2060 θα μας επιβάλλουν όρους κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’, Αλέκος Αλαβάνος, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση εντός της Ευρωζώνης.

«Αν θες να διαπραγματευτείς με τον ιδιοκτήτη για το ενοίκιο πρέπει να έχεις βρεις άλλο διαμέρισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την απορία του σχετικά με το τι σημαίνει αντιμνημονιακό μέτωπο, υποστηρίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται να πουν την αλήθεια. «Και ο Κουβέλης είχε αυτή την πρόθεση να στηρίξει τους αδύνατους αλλά έβαλε όριο το ευρώ και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’ εξέφρασε την άποψη ότι ο μόνος τρόπος να ακολουθηθεί άλλη πορεία είναι η αποχώρηση από το «όριο της ευρωζώνης». Αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, «η οποία πήγε καλά. Ζήτησε το έλλειμμα να είναι μικρότερο και η τρόικα το απέρριψε χωρίς συζήτηση».

Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε και στον φόρο στα ακίνητα, λέγοντας ότι είναι καταστροφικό και ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει, κάνοντας λόγο για έναν έκτακτο φόρο ο οποίος μονιμοποιείται και για συνολικό πλήγμα στην οικοδομή.

«Η φοροεισπρακτική πολιτική έχει ξεπεράσει κάθε όριο και καλλιεργεί μέσα στην κοινωνία φθόνο, δημιουργεί έναν άτυπο εμφύλιο πόλεμο, η κοινωνία διαλύεται» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία περί αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής: «εγώ χαιρετίζω τους βουλευτές που εκφράζουν τη συνείδησή τους και με αυτή την έννοια δέχομαι αυτό που έκανε η κα Κωνσταντοπούλου».