ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης:Τέλος οι άδειες για εκδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα

Καμίνης:Τέλος οι άδειες για εκδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προειδοποίησε ότι δεν θα ξαναδώσει άδεια για διοργάνωση εκδηλώσεων στον Αγ. Παντελεήμονα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «αν συνεχίσει η πλατεία να χρησιμοποιείται για μάχη συμβόλων, είμαι υποχρεωμένος να μην την ξαναδώσω» και προσέθεσε ότι πλέον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διοργανώνει ο ίδιος ο δήμος Αθηναίων. Αλλά κι αυτό, όπως είπε, θα είναι δύσκολο διότι «σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της παιδικής χαράς και συνολικά της πλατείας». Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Φώτης Ιγνατίου ζήτησε να μη δοθεί άδεια ούτε για την αυριανή κινητοποίηση. Ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να μη στοχοποιούμε ανθρώπους. Οι αντιμνημονιακές γραμμές έχουν μπερδευτεί και η Χρυσή Αυγή βγαίνει στην επιφάνεια».

Και προσέθεσε, σχολιάζοντας την απόφαση του δημάρχου να μην επιτρέψει τη διοργάνωση άλλων εκδηλώσεων έπειτα από αυτό το Σαββατοκύριακο στην περιοχή: «Πώς θα απαγορεύσουμε εκδηλώσεις; Αύριο θα απαγορεύσουμε μια πολιτική εκδήλωση;». Σημειώνεται ότι για αύριο στις 12 το μεσημέρι έχει διοργανωθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας και πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα. Τη συγκέντρωση διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά. Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έχει προγραμματισθεί πολιτιστική εκδήλωση με μουσικούς και καλλιτέχνες του δρόμου. Λίγο αργότερα και «ένα χιλιόμετρο μακριά» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καμίνης «οι νεοναζί έχουν προαναγγείλει τη δική τους κινητοποίηση».

Συγκεκριμένα, αύριο στις έξι το απόγευμα η Χρυσή Αυγή διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης, προκειμένου -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της- «οι Έλληνες Εθνικιστές να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στις άδικες, παράνομες, αντισυνταγματικές και αμιγώς πολιτικές διώξεις κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου και των δυο βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού».