ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Ευκαιρία να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας το κύρος της

Αβραμόπουλος: Ευκαιρία να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας το κύρος της

Στη σημασία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και στην ανάγκη επικαιροποίησης των μηνυμάτων της και εθνικής ενότητας "αυτές τις δύσκολες, για τον τόπο και το λαό μας, ώρες", αναφέρεται ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου.

"Ο αγώνας που έδωσαν ο ελληνικός λαός και οι ένοπλες δυνάμεις του, δεν τίμησε μόνο την ιστορία του έθνους μας. Έδωσε ελπίδα στα έθνη του κόσμου σε μία στιγμή που ο φασισμός νικούσε. Μία πράξη που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί και αποτελεί για όλους τους λαούς του κόσμου, σύμβολο ηρωικής στάσης για την υπεράσπιση των αξιών του πολιτισμού μας.

Αγωνιστήκαμε μαζί με τους συμμάχους ενάντια στην βαρβαρότητα και τη μισαλλοδοξία. Από κοινού δώσαμε τον αγώνα και ανοίξαμε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη των συμμάχων, που ήρθε τέσσερα χρόνια μετά και που εγκαινίασε μία νέα περίοδο ειρήνης, δημιουργίας και συνύπαρξης και έθεσε τα θεμέλια της νέας μεγάλης μας πατρίδας της Ευρώπης, στους κόλπους της οποίας η σύγχρονη Ελλάδα συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις, τους ανθρώπους και τις ιδέες της, στην ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου οράματος που γεννήθηκε, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο", επισημαίνει.

Παράλληλα, τονίζει ότι "η σημερινή επέτειος αποτελεί μία ευκαιρία, για να επικαιροποιήσουμε τα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης και ν' αποκτήσουμε ξανά δύναμη, αυτοπεποίθηση και ελπίδα, για να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και το δυναμισμό που της αξίζει, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νεώτερης γενιάς", τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος, εκτιμά ότι "η Ελλάδα και πάλι με συνέπεια, πείσμα και επιμονή, σταδιακά, αλλά σταθερά τα καταφέρνει, επιστρατεύοντας όλες τις εθνικές δημιουργικές της δυνάμεις και με σύνεση, τόλμη, αυτογνωσία και αποφασιστικότητα, θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής".