ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσυρση του ενιαίου φόρου ακινήτων ζητά η Παπαρήγα

Απόσυρση του ενιαίου φόρου ακινήτων ζητά η Παπαρήγα

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα ζητά η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στη λαϊκή οικογένεια.

Με επίκαιρη ερώτηση της προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε στη Βουλή η Α. Παπαρήγα τον καλεί να τοποθετηθεί στο αίτημα της αποκλειστικής φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και της αύξησης της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Ειδικότερα, κάνει λόγο για νομοσχέδιο που αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στον λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο, επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη αλλά και τα ακίνητα σ’ όλο και λιγότερα χέρια.

«Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει για το 2014 αλλά και για τα επόμενα χρόνια περίπου 3,5 δις ευρώ, όταν τα φορολογικά έσοδα από τα ακίνητα αυξήθηκαν τουλάχιστον έξι φορές, από το 2009», αναφέρει και προσθέτει ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου η κυβέρνηση μεταφέρει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών και την ίδια ώρα σχεδιάζει νέα μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και του συσσωρευμένου πλούτου.