ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο παρελθόν του

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο παρελθόν του

Αντιδράσεις και «γκρίνια» μετά τις δηλώσεις Γλέζου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει την κοινωνία.

Αναστάτωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου, ο οποίος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει την κοινωνία για το πού «θα βρει τα λεφτά».

Η στάση του βετεράνου αγωνιστή, δεν αφορά φυσικά μόνο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μία γενικότερη δυσκολία των παλαιότερων στελεχών να ακολουθήσουν τη σύγχρονη οπτική της πολιτικής Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια στιγμή που η Κουμουνδούρου προσπαθεί να ομογενοποιήσει όλες της τις δυνάμεις, υπάρχουν αρκετά παλαιά στελέχη που επιμένουν να μη διαλυθούν οι συνιστώσες, δείχνοντας πως ασθμαίνουν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της σημερινής πολιτικής σκηνής. Την ώρα δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη νίκη στις επόμενες εκλογές, επιμένουν να συζητούν ζητήματα βγαλμένα από το παρελθόν της Αριστεράς, όπως η απλή αναλογική και το μπόνους των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα.

Όπως τόνιζε πολιτικός αναλυτής που πρόσκειται στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "η απλή αναλογική είναι ένα τσιτάτο για κόμμα του 4%, αλλά σημαντικό όπλο για ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει επιβάλλοντας στην ατζέντα του".

Για το θέμα μάλιστα, τοποθετήθηκε και ο Μανώλης Γλέζος σημειώνοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το μπόνους των 50 εδρών και προαναγγέλλοντας πως σε περίπτωση νίκης του, αν η εμπιστοσύνη που θα του έχει δώσει ο λαός στηρίζεται σε αυτές τις 50 έδρες, δεν θα τη δεχθεί".

Στην Κουμουνδούρου ακούν με προσοχή και δίχως να ενοχλούνται επισήμως από τις δηλώσεις Γλέζου, καθώς όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, "ο Μανώλης Γλέζος, με τη σοφία που τον διακρίνει, ασκεί κριτική καλών προθέσεων". Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, που θα κάνει υπερβάσεις προκειμένου να κυβερνήσει τη χώρα διεκδικώντας την επιστροφή στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Τατσόπουλος: Η απλή αναλογική οδηγεί στην ακυβερνησία

Παπαδημούλης: Δεν παριστάνουμε τους τέλειους

ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα η απαλλαγή από την υποτέλεια, είπε ο κ. Γλεζος

Κεδίκογλου: Επειδή κ. Γλέζο ο Τσίπρας δεν θα σας απαντήσει ...ακούστε

Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει ακόμα πού θα βρει τα λεφτά