ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γιαλαντζί» αντάρτες οι γαλάζιοι βουλευτές...

«Γιαλαντζί» αντάρτες οι γαλάζιοι βουλευτές...

Τρίβουν τα χέρια τους στην κυβέρνηση, καθώς η χθεσινοβραδινή σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους γαλάζιους βουλευτές κατέληξε σε «φιάσκο» για μερίδα των δήθεν αντιδρώντων βουλευτών της ΝΔ.

Στο κυβερνητικό επιτελείο πιστεύουν ότι αυτό που καταδείχθηκε είναι πως παρά τους «τσαμπουκάδες» μερίδας των βουλευτών, οι οποίοι ζήτησαν αλλαγές στο νόμο για τα ακίνητα, η πραγματικότητα είναι ότι ελάχιστα επικίνδυνοι κρίνονται για την κυβερνητική σταθερότητα. Είναι όπως το έλεγε σήμερα κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας με την φράση: «Σκύλος που γαβγίζει, δεν δαγκώνει!».

Κοινώς, παρά τις γκρίνιες και τις δήθεν αντιπολιτευτικές τους κορώνες, η στάση τους απέδειξε ότι ουδείς από αυτούς δεν θα τολμούσε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Στο κυβερνητικό επιτελείο τρίβουν τα χέρια τους γιατί πιστεύουν ότι η χθεσινοβραδινή σύσκεψη Στουρνάρα- γαλάζιων βουλευτών ήταν μία καλή ευκαιρία προκειμένου να «ξεδώσουν» και να κάνουν το εφέ τους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Σε αυτήν την βάση αξιολογούν στην κυβέρνηση το δήθεν «αντάρτικο» που ως μήνυμα προσπάθησαν να περάσουν στην κοινή γνώμη. Η πραγματικότητα είναι ότι ουδείς από τους βουλευτές είναι πρόθυμος να πάρει πάνω του το ρίσκο μίας κυβερνητικής κατάρρευσης.

Το ερώτημα όμως που τίθεται αφορά το ζήτημα ουσίας, δηλαδή που πραγματικά είναι οι κόκκινες γραμμές που οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι αποφασισμένοι να θέσουν προκειμένου να μην τις υπερβούν. Η μέχρι στιγμής στάση τους δείχνει περισσότερα λόγια με ακροατήριο της περιφέρειές τους, παρά ενεργή κινητικότητα από μέρους τους στην κατεύθυνση να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση.

Ίσως να είναι σωστή, ως εκ τούτου, η άποψη που λέει ότι η κυβέρνηση αν πέσει, δεν θα πέσει από τους «γαλάζιους» βουλευτές, αλλά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ... Και πάνω στο θέμα της κατάστασης «μπάχαλο» στην οποία βρίσκεται το εσωτερικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, το NEWSBOMB θα σας έχει σύντομα αναλυτικό ρεπορτάζ...

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Φυσικά και θα πάρουν νέα μέτρα στην Ελλάδα!

Αρνητικό το ΥΠΟΙΚ στην παράταση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

Ροή Ειδήσεων