ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεωργιάδη με το προσωρινό ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συνάντηση Γεωργιάδη με το προσωρινό ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα με την ορισθείσα κατόπιν της αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, προσωρινή Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και τον Πρόεδρό της Σεβασμιότατο κ. Παύλο, Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.


Ο κ. Γεωργιάδης εξέθεσε συνοπτικά στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ την υφιστάμενη κατάσταση τόσο του ΕΕΣ όσο και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και εστίασε στη σημασία της συνεννόησης και της συνεργασίας του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου με την ηγεσία του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Ο Υπουργός Υγείας παρέλαβε υπόμνημα της προσωρινής Διοικήσεως του ΕΕΣ με το αίτημα για βοήθεια και στήριξη. Επανέλαβε ωστόσο ότι λόγω της νομικής του υποστάσεως αλλά και της διεθνούς διαστάσεως του θέματος, η κυβέρνηση οφείλει, πρώτον, να εφεσιβάλει την απόφαση συγκροτήσεως σε Σώμα του προσωρινού Δ.Σ. και, δεύτερον, ότι δεν αναλαμβάνει ευθύνη για την περαιτέρω πορεία του ΕΕΣ και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», η οποία βαρύνει αποκλειστικά τα μέλη του προσωρινού.