ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Τσίπρας για… «συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση»

Στις ΗΠΑ ο Τσίπρας για… «συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση»

-Θα μιλήσει σε συνέδριο του πανεπιστημίου του Τέξας

-Για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν

Στο Ώστιν των ΗΠΑ θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει το "παρών" ως ομιλητής σε συνέδριο του πανεπιστημίου του Τέξας με θέμα «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;».

Το ταξίδι στις ΗΠΑ χαρακτηρίζεται από την Κουμουνδούρου ως ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς ο κ .Τσίπρας δεν πηγαίνει απλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, εκπροσωπώντας συνολικότερα την ευρωπαϊκή αριστερά και την εναλλακτική πρόταση για την επίλυση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.

Δεν είναι όμως μόνο ο νέος θεσμικός ρόλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που καθιστά το συγκεκριμένο ταξίδι ιδιαίτερης σημασίας. Το αντικείμενο του διήμερου συνέδριο, αφορά στην διάσωση του οικοδομήματος της ευρωζώνης και το θέμα συζήτησης κατά τη δεύτερη ημέρα του, όπως αναφέρεται στο σχετικό πρόγραμμα, «Συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση», επιβεβαιώνει, σημειώνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα βήμα πριν την τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στο συνέδριο στο πανεπιστήμιο του Τέξας θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Ρίτσαρντ Πάρκερ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 04.11

15:45-17:15 Ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας υπό τον τίτλο «Alternatives for Greece» (Οι εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα) (LBJ School of Public Affairs 2315 Red River St. Sid Richardson Hall Unit 3 Austin, TX )

Tρίτη 05.11

10:45-12:15 Συμμετοχή του Α. Τσίπρα σε συζήτηση (στρογγυλό τραπέζι) με θέμα : «Advice to Governments to Come» (Συμβουλές σε μία Μελλοντική Κυβέρνηση).

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης: Ο Αλέξης δεν ζήτησε σιωπητήριο στο κόμμα

Η πρώτη σοβαρή εσωκομματική κόντρα της Κουμουνδούρου

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο παρελθόν του

Τσουκαλάς: Χιούμορ με τον Μ. Γλέζο δεν μπορούμε να κάνουμε

Τατσόπουλος: Η απλή αναλογική οδηγεί στην ακυβερνησία

Παπαδημούλης: Δεν παριστάνουμε τους τέλειους