ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προβοκάτσια και υπονόμευση της Δημοκρατίας η διπλή δολοφονία»

«Προβοκάτσια και υπονόμευση της Δημοκρατίας η διπλή δολοφονία»

Τις θέσεις του για το φρικτό περιστατικό της διπλής δολοφονίας και τον πρόκληση βαρύτατου τραυματισμού ενός ακόμα νέο ανθρώπου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο ανέπτυξε ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Οι όποιες σκοτεινές επιδιώξεις για την αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας μπορούν να αποτραπούν με τη λαϊκή ενεργοποίηση, την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και την ανάδειξη αριστερής κυβέρνησης. Καταρχήν, είναι γνωστό ότι υπήρξε απόλυτη ηθική, πολιτική και ιδεολογική καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και όλη την Αριστερά των δύο δολοφονιών στο Νέο Ηράκλειο. Εκ των πραγμάτων και ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τα κίνητρα αυτών που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τις δύο αποκρουστικές δολοφονίες, αυτές λειτουργούν ως μεγάλη πολιτική προβοκάτσια και υπονομεύουν τη δημοκρατία.

Οι δύο δολοφονίες δίνουν τη δυνατότητα στους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής από θύτες να μεταμφιεστούν σε θύματα και να «διαπραγματευθούν» με την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πιο χαλαρά την επιχείρηση εξάρθρωσής της. Δεν έχουμε στοιχεία γι' αυτό, αλλά η ανοχή που επέδειξε η κυβέρνηση στις εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παρά τις πιεστικές οχλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με 44 ερωτήσεις στη Βουλή και άλλους πολιτικούς τρόπους, μας προκαλεί εύλογες ανησυχίες.

Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς δεν ήθελε, αλλά σύρθηκε στη διά του νόμου αντιμετώπιση της ΧΑ, λόγω της λαϊκής κατακραυγής και της διεθνούς πίεσής της μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα. Επίσης, αυτές οι δολοφονίες δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιους κύκλους της κυβέρνησης να κερδοσκοπήσουν πολιτικά πάνω στο αίμα των δύο δολοφονημένων, για να αναπαραγάγουν την ανιστόρητη και υπονομευτική για τη δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων, συμψηφίζοντας την φασιστική κτηνωδία με τη δήθεν «αριστερή βία».

Το γεγονός ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης βγήκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να προωθήσει αυτή τη θεωρία σε βάρος των λαϊκών αγώνων, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, μας δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες για παρόμοιες πρακτικές στο άμεσο μέλλον. Ταυτόχρονα, χωρίς ακόμα να ξέρουμε ποιοι ακριβώς είναι οι δολοφόνοι, θεωρούμε πολύ πιθανόν εγχώρια ή ξένα σκοτεινά κέντρα να θέλουν να μετατρέψουν τον λαό και τη χώρα μας, εκτός από πειραματόζωο της Ευρώπης στην εφαρμογή της διαρκούς και ανθρωποκτόνου λιτότητας, και σε πειραματόζωο εφαρμογής «στρατηγικής της έντασης», με στόχο να αποτρέψουν δημοκρατικές προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας, την ανάδειξη δηλαδή αριστερής κυβέρνησης.

Μπορεί δηλαδή κάποιοι να επιδιώκουν μια επαναφορά στις νέες συνθήκες των «πρακτικών έντασης» που ακολουθήθηκαν τη δεκαετία του 1970 στην Ιταλία, στα λεγόμενα «μολυβένια χρόνια», όταν με αυτόν τον τρόπο ανέκοψαν την πορεία του ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος προς την κυβερνητική εξουσία.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψουμε τα όποια σκοτεινά σχέδια σε βάρος της δημοκρατίας, των λαϊκών αγώνων και της Αριστεράς είναι η λαϊκή ενεργοποίηση, η κοινή δράση και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, η ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και η ανάδειξη μιας αριστερής κυβέρνησης, που θα ακυρώσει τα μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας και θα τα αντικαταστήσει με ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε να πάρει ανάσες ο λαός, η δημοκρατία και η χώρα μας».

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Τέτοιες δολοφονικές ενέργειες έχουν συγκεκριμένη στόχευση