ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας:Τα ΕΑΣ πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα! [vid]

Στουρνάρας:Τα ΕΑΣ πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα! [vid]

Αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κυρίως για τις αμυντικές βιομηχανίες, ήρθε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, για το περιεχόμενο του e-mail της τρόικας που απορρίπτει τις ελληνικές προτάσεις και επιμένει για συντήρηση, στην καλύτερη περίπτωση, ενός προσωρινού μικρού σχήματος μόνο για εγχώριους λόγους, απάντησε: «Είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι τα ΕΑΣ πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα».

Σχετικά με το εάν έγινε συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό με την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, απάντησε πως «έγινε μία γενική συζήτηση σήμερα. Στην τρόικα δώσαμε τα νέα στοιχεία για τα έσοδα, για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και του Οκτωβρίου. Τα καταγράφουν και η συζήτηση, βεβαίως, συνεχίζεται».

«Εμείς έχουμε καταθέσει ένα προσχέδιο Προϋπολογισμού, θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικό. Προσπαθούμε με τα επιχειρήματά μας να πείσουμε την τρόικα να κάνει μία θετική εισήγηση στο Eurogroup». Στην ερώτηση που δέχτηκε, ο υπουργός εάν επιμένει η ελληνική πλευρά πως το κενό είναι, στο κακό σενάριο, 500 εκατομμύρια, απάντησε: «Επιμένουμε στο προσχέδιο που έχουμε στείλει».

Διαβάστε επίσης:

Τρόικα:Έχετε 57 ημέρες για «λουκέτο» στα ΕΑΣ ή δραματική συρρίκνωση!