ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για Ζαρούλια-Κασιδιάρη-Μπούκουρα-Παναγιώταρο

Άρση ασυλίας για Ζαρούλια-Κασιδιάρη-Μπούκουρα-Παναγιώταρο

Την άρση ασυλίας των 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Στάθη Μπούκουρα καθώς και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα απέρριψε αίτημα για άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκη, όπως αντίστοιχα είχε εισηγηθεί και η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είχε ως εξής:

Από τους 236 βουλευτές που ψήφισαν οι 235 τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια και των Ηλία Παναγιώταρου και Στάθη Μπούκουρα ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Για τον κ. Κασιδιάρη υπέρ της άρσης ασυλίας του τάχθηκαν 234 βουλευτές, ένας ψήφισε όχι, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για τον Βασίλη Καπερνάρο, 232 ψήφισαν υπέρ, 2 κατά, ένας «παρών» και ένα άκυρο.

Για την Μαρία Διακάκη: Υπέρ της άρσης ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 144, 11 «παρών» και ένα άκυρο.

Νωρίτερα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν και οι ίδιοι την άρση ασυλία τους, για να λάμψει η αλήθεια, όπως υποστήριξαν, ενώ τόσο η Ελένη Ζαρούλια όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης, εξέφρασαν την έντονη αντίδραση τους γιατί δεν εκφωνήθηκαν τα ονόματα του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακιστέοι στον Κορυδαλλό, χαρακτήρισαν άκυρη την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας και αποχώρησαν.

Η κ. Ζαρούλια κατηγόρησε παράλληλα την αρμόδια εισαγγελέα ότι «είναι υπόλογη για κατάχρηση εξουσίας» καθώς απαγόρευσε στους τρεις κρατούμενους να έρθουν στη Βουλή.

«Είστε οι χειρότεροι τύραννοι στην ιστορία του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζαρούλια ενώ ο κ. Κασιδιάρης μίλησε για κατάλυση του πολιτεύματος από κάποιους επίορκους που αποφάσισαν να διαγράψουν από τον κατάλογο τους τρεις εκλεγμένους βουλευτές που τους ψήφισαν 500.000 Έλληνες.
Πάντως, ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης διευκρίνισε ότι η εκφώνηση των ονομάτων των τριών βουλευτών έγινε κατά την δεύτερη ανάγνωση.

Η Ελένη Ζαρούλια κατηγορείται ότι κατά τον έλεγχο που της έγινε στη ΓΑΔΑ πριν συναντήσει τον προφυλακισμένο σύζυγο της Νίκο Μιχαλολιάκο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην τσάντα της μία σφαίρα. Οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος με τις κατηγορίες παράνομης βίας στα επεισόδια του Μελιγαλά. Ο Στάθης Μπούκουρας με τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη για το αδίκημα έκδοσης έξι ακάλυπτων επιταγών κατ΄ εξακολούθηση.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με περιουσιακή ζημιά 30.000 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων