ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την καταστροφολογία

Μανιάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την καταστροφολογία

«Δεν συμφέρει κανέναν να έχουμε εμφυλιοπολεμικό κλίμα και κλίμα διχόνοιας ανάμεσα στον ελληνικό λαό» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, με αιχμή τα όσα ακούστηκαν στην Ολομέλεια για τα γεγονότα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.


Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαψεύσει τον χαρακτηρισμό περί «χούντας» εκ μέρους του κόμματός του προς την κυβέρνηση, σήμερα ακούστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα».


Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός ΠΕΚΑ είπε πως αποτελεί δείγμα για το τι δεν πρέπει να κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφού διερωτήθηκε «γιατί η πρόταση δυσπιστίας και γιατί τώρα;», είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την καταστροφολογία στο Κοινοβούλιο, κάτι που δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στον τόπο. Όπως πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης «Ο ελληνικός λαός δεν θέλει την αδράνεια και τον συντηρητισμό. Δεν θέλει πια κακέκτυπους πολιτικούς μιμητισμούς του παρελθόντος»


«Η συγκεκριμένη ψηφοφορία πρέπει να εξελιχθεί σε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που παλεύει να κρατήσει την χώρα και την κοινωνία όρθια» ζήτησε από το Σώμα ο υπουργός ΠΕΚΑ.


Μετά από έναν σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις επικείμενες δράσεις του ΥΠΕΚΑ υπογραμμίζοντας ότι με μια επένδυση 600 εκ. ευρώ ολοκληρώνεται το Εθνικό Κτηματολόγιο δημιουργώντας 10.000 θέσεις εργασίας, ενώ με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον έγιναν οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα και ταυτόχρονα λήφθηκε πρόνοια αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο να παύσει. Ακόμη εξήγγειλε ότι σε λίγους μήνες παραλαμβάνονται τα νέα επικαιροποιημένα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης και για τις 12 περιοχές της χώρας, μέσα στα οποία περιλαμβάνεται το νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την Αττική και το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη.