ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Υπεραμύνθηκε την Κυβέρνηση, «κάρφωσε» τον Κουβέλη (vid)

Ευ. Βενιζέλος: Υπεραμύνθηκε την Κυβέρνηση, «κάρφωσε» τον Κουβέλη (vid)

Με μία μακροσκελή ομιλία, η οποία μάλιστα σχολιάστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, υπεραμυνόμενος την Κυβέρνηση και την ασκούμενη πολιτική, σε κάποια στιγμή της ομιλίας του «κάρφωσε» τον Φώτη Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά.

«Επειδή έχουμε κάνει αυτή την τραγικά δύσκολη επιλογή και στην δική μας στρατηγική εκ των υστέρων είδαμε με χαρά να προσχωρούν και άλλοι, κάποιοι να αποχωρούν, να παλινδρομούν, αλλά εν τέλει έχει σημασία να έχει πλειοψηφία και σταθερότητα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να πω απευθυνόμενος στη Βουλή, ότι η Κυβέρνηση συνεργασία διέπεται από μία προγραμματική σύμβαση που έχει πλήρη αίσθηση του περιεχομένου της.

Οι διαφορές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι γνωστές, ιστορικές, ιδεολογικές, πολιτικές, αλλά αυτό που κυριαρχεί είναι η αίσθηση ευθύνης. Αυτήν την κοινή συνείδηση ευθύνης μοιραζόμαστε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, γιατί ξέρουμε ότι σηκώνουμε στους ώμους μας μία πρόσκληση ιστορική για το έθνος και θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση και στην πρόκληση αυτή.

Και φυσικά δεν αποδέχομαι καθόλου την θεωρία, όποιος και αν τη διατυπώνει, ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε το κακό πρώτο πρόγραμμα και οι άλλοι τις διορθώσεις. Όχι, κυρίες και κύριοι βουλευτές».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Διαμάχη Βενιζέλου-Κουβέλη για την...Κεντροαριστερά! (βίντεο)

Κουβέλης: «Κίνηση τακτικισμού» του ΣΥΡΙΖΑ-Θα ψηφίσουμε «παρών» (vid)

Στυλιανίδης: Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ διχάζει, αντί να ενώνει (Βίντεο)