ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις: Δεν ήρθα για να κάνω ρουσφέτια

Άδωνις: Δεν ήρθα για να κάνω ρουσφέτια

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις απολύσεις στον τομέα της υγείας.

«Για κάθε έναν ο οποίος ενδεχομένως κρίνεται ότι δεν χρειάζεται, προκηρύσσουμε μια θέση ιατρού για το ΕΣΥ, γιατί εκεί χρειαζόμαστε. Οι απολύσεις αφορούσαν το πρώτο και το δεύτερο κύμα κινητικότητας του υπουργείου Υγείας και έλεγα για το υπουργείο υγείας», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Κάθε κινητικότητα εντός του υπουργείου Υγείας, δεν έχει απολύσεις γιατί είναι ήδη αξιολογημένη και έχουμε πολλά κενά».

«Δεν έχω έρθει εδώ για να κάνω ρουσφέτια. Έχω έρθει για να διαχειριστώ μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και να την διαχειριστώ με ευθύνη», είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

«Το ότι δεν θα γίνουν απολύσεις με την έννοια της μνημονιακής δέσμευσης, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει αξιολόγηση των δομών. Η αξιολόγηση δεν πάει με το πτυχίο, το πτυχίο είναι απαραίτητο για την πρόσληψη.

Η αξιολόγηση γίνεται παντού και πάντα, διαρκώς. Αν διορίστηκαν επειδή υπήρχε πραγματικά ανάγκη η αν διορίστηκαν επειδή είχαν μπάρμπα στην Κορώνη», είπε για την αξιολόγηση ο κ. Γεωργιάδης, ενώ πρόσθεσε: «Πλέον από την Κορώνη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».