ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Να μην αποδεχτεί η κυβέρνηση νέα μέτρα

ΔΗΜΑΡ: Να μην αποδεχτεί η κυβέρνηση νέα μέτρα

Να μην δεχθεί «νέα μέτρα με το όποιο περιτύλιγμα των διαρθρωτικών αλλαγών», που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία, καλεί την κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της.

Η κυβέρνηση «στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα οφείλει να διεκδικήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής, ώστε αυτό να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ και την προτρέπει να ζητήσει αλλαγή των μέτρων που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και κοινωνικά επώδυνα. Ειδικότερα για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αναφέρει ότι αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας, και πρέπει να την προστατεύσει, πρωτίστως για τις περιπτώσεις των πολιτών που αποδεδειγμένα δεν έχουν δυνατότητα να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις.

«Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρέπει να παραταθεί και για τα επόμενα δυο χρόνια», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται πως πρέπει να υπάρξει συνολική επανεξέταση της στάσης των τραπεζών, αναφορικά με τις διευκολύνσεις που πρέπει να γίνουν για την εξυπηρέτηση των «κόκκινων δανείων».

Διαβάστε επίσης:

Στον «αέρα» όλα τα νομοσχέδια με την Τρόικα να μην απαντά