ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη newsbomb: Ποιες είναι οι ανώνυμες «πηγές» από τις Βρυξέλλες

Αποκάλυψη newsbomb: Ποιες είναι οι ανώνυμες «πηγές» από τις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος του Euroworking Group, Τ. Βίζερ είναι αυτός που έκανε την προκλητική δήλωση περί ''σκι''- Τόμας Βίζερ και Σάιμον Ο'Κόνορ δίνουν στεγνά την Ελληνική κυβέρνηση και στέλνουν μηνύματα στην Αθήνα.

Το newsbomb.gr είχε πρώτο αποκαλύψει, τις πηγές των έντεχνων διαρροών από τις Βρυξέλλες, που ασκούσαν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη νέων μέτρων.

Είχαμε αποκαλύψει ότι μία από αυτές τις πηγές ήταν το περιβάλλον του Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου κ. Σάιμον Ο' Κόνορ, που έκανε επιλεκτική ενημέρωση σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα οι off the record υπαινιγμοί του κ. Ο' Κόνορ, αν δουν το φως της δημοσιότητας, θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση.

Χθες το βράδυ, προκλήθηκε σάλος με την δήλωση κοινοτικού αξιωματούχου, ο οποίος με υποτιμητικό και κυνικό τρόπο, προκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι ''θα πάμε για σκι και ύστερα θα έρθουμε να συζητήσουμε για την Ελλάδα, όταν είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση''.

Ο ίδιος μίλησε επίσης για απόσταση μιλίων και δισεκατομμυρίων ανάμεσα στην τρόικα και στην ελληνική κυβέρνηση.

Η διαρροή αυτή προκάλεσε πανικό στην Αθήνα, το Μαξίμου αισθάνθηκε ότι Βρυξέλλες και Βερολίνο (ή το αντίστροφο) τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια της ελληνικής κυβέρνησης.

Ενδεικτικό του εκνευρισμού που προκάλεσε η ''ανώνυμη'' αυτή δήλωση στην Αθήνα, είναι η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Στουρνάρα που προκάλεσε τον υπεύθυνο της διαρροής να μιλήσει επώνυμα.

Φυσικά ο κ. Στουρνάρας τον γνωρίζει.

Σήμερα, τον αποκαλύπτουμε και εμείς.

Είναι ο κ. Τόμας Βίζερ, ο Πρόεδρος του Euroworking Group, το μακρύ χέρι της κ. Μέρκελ και ο άνθρωπος που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις του Εuroworking Group. Σε αυτόν αναφέρεται η τρόικα και αυτός ήταν ο συντονιστής των συζητήσεων για το μνημόνιο.

Μάλιστα ο κ. Βίζερ έχει διευρυμένες αρμοδιότητες αφού αποτελεί και τον συνομιλητή του ΔΝΤ, στις κατά καιρούς διαφωνίες που προκύπτουν.

Φυσικά ο κ. Βίζερ δεν είπε μόνο αυτά στους δημοσιογράφους.

Επέρριψε ευθύνες για την κακή κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και εμμέσως για την αποτυχία του προγράμματος στην ελληνική κυβέρνηση γιατί καθυστερεί τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Για τον ίδιο, οι διαρθρωτικές αλλαγές που καθυστερούν είναι:

-Οι ιδιωτικοποιήσεις με συνοπτικές διαδικασίες-εξπρές και η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

-Οι απολύσεις στο δημόσιο και το λουκέτο σε οργανισμούς και υπηρεσίες του δημοσίου.

-Η ολική άρση της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και των επαγγελματικών μισθώσεων.

-Ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

-Η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και η εκ νέου μείωση του κατώτερου μισθού.

Σε όλα αυτά προσέθεσε και την ανάγκη λήψης μέτρων 2.5 δις για το 2014, ποσό που ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο όπως είπε, αν διαπιστωθεί κενό μεγαλύτερο του αναμενομένου ή αυτού που δίνει η ελληνική πλευρά.

Μαζί με τον κ.Βίζερ, λειτουργεί και μία άλλη παράλληλη πηγή διαρροών. Είναι ο κ. Σάιμον Ο'Κόνορ, ο εκπρόσωπος τύπου του κ. Όλι Ρεν που προεξόφλησε ότι η δόση του 1 δις ευρώ δεν πρόκειται να εκταμιευθεί εντός του 2013, αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα.

Όλα αυτά δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την ελληνική κυβέρνηση, που εντείνεται και από την απροθυμία της κ. Μέρκελ να μπει στη λογική της πολιτικής διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Στουρνάρα: Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα

Γιατί βιάζονται στο Μαξίμου

Ευρωπαίος αξιωματούχος:Χάσμα μιλίων και δισ. μεταξύ Τρόικας-Κυβέρνησης

Στον «αέρα» όλα τα νομοσχέδια με την Τρόικα να μην απαντά

Προς μερική απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ισχυρές πιέσεις της τρόικας για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών και εξώσεων απαιτεί η Τρόικα