ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Η χώρα βρίσκεται μια ανάσα πριν την ανάπτυξη

Μιχελάκης: Η χώρα βρίσκεται μια ανάσα πριν την ανάπτυξη

Την πεποίθηση του ότι η χώρα βρίσκεται μόλις μία ανάσα πριν από την ανάπτυξη, εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας γνωρίζει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση.


"Μπαίνουμε σταδιακά στην πιο κρίσιμη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση", τονίζει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα τονίζοντας πως η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα έχει το δίκιο με το μέρος της.


"Ας μην ξεχνά κανένας ότι μετά τις τόσες θυσίες του κόσμου, η χώρα πετυχαίνει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα. Ανταποκρίνεται έτσι στις δεσμεύσεις που ανέλαβε και φέρνει τους εταίρους μας μπροστά στις δικές τους δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους" δηλώνει ο κ. Μιχελάκης.


Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών καταβάλλονται προσπάθειες για να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές. Όσον αφορά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όμως επισημαίνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι μια ουσιαστική μεταρρύθμιση που να επιτρέπει στους δημότες να μπορούν να επιλέγουν ως μέλη των δημοτικών συμβουλίων εκείνους που θεωρούν ικανούς και άξιους άσχετα από το συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνουν".


Ο Υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει πως η κυβερνητική σταθερότητα και η κοινωνική ομαλότητα δεν κινδυνεύουν και πως οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα ξεπεραστούν με διάλογο.