ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει την Ελλάδα

Ο Τσίπρας δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει την Ελλάδα

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πριν από τον Μάιο βλέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς με συνέντευξή του όσους βουλευτές καταψηφίσουν τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση, να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια νίκης στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθούν ύστερα από ένα όργιο φημών και διαρροών που έφεραν τη διαγραμμένη από το ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη να συζητεί με παράγοντες της Κουμουνδούρου το πλαίσιο πολιτικής σύμπλευσης με το ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αρχικώς και από κάποια θέση σε Περιφέρεια ή δήμο στη συνέχεια.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν επίσης φήμες που ανέφεραν ότι αν ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης αποφασίσει να αποχωρήσει σε κάποια στιγμή από το Κίνημα, θα είναι ευπρόσδεκτος στην Κουμουνδούρου.

skandalidis

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκε σε πηγαδάκι της Βουλής πως υπάρχουν τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρουν ότι ο κ. Σκανδαλίδης θα μπορούσε να είναι το ισχυρό χαρτί του κόμματος για τη διεκδίκηση μεγάλης περιφέρειας...

ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ

Όσον αφορά στη συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας έστειλε μηνύματα προς όλους.

Εκτίμησε ότι θα σημειωθούν ραγδαίες εξελίξεις πριν από τον Μάιο, οι οποίες θα προκύψουν από το φόβο της κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές. Γι' αυτό και έδωσε το στίγμα των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησής του.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς, τα οποία θα αφορούν την αντικατάσταση του Μνημονίου, που θα ακυρώσει ο λαός, από Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας που θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα, τον έλεγχο των απολύσεων, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη σύσταση περιουσιολογίου, καθώς και δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Προτεραιότητα θα είναι ακόμη η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα.

ερτ

«Ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για νέο διάδοχο κυβερνητικό σχήμα, από κύκλους προσκείμενους στην κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Το πρόγραμμα για τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησής μου

Τα «Νέα» κατηγορούν τον Τσίπρα για... αποστασία

Βενιζέλος: Ντροπή κ. Τσίπρα – Απροκάλυπτη και αγοραία πρόκληση