ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά:Λάθος η αντιπαλότητα των αμυντικών βιομηχανιών της ΕΕ

Γεννηματά:Λάθος η αντιπαλότητα των αμυντικών βιομηχανιών της ΕΕ

Την ανάγκη οι αμυντικές βιομηχανίες των κρατών μελών της ΕΕ να ενισχύουν ως δίκτυο τις ανάγκες της ευρωπαϊκής άμυνας, μέσα από συνέργιες και αποδοτικότερες συνεργασίες σε επίπεδο ΕΕ και περιφερειακά, επισήμανε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της, στο πλαίσιο των εργασιών του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ) και του συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλες.

«Οι βιομηχανίες της ΕΕ δεν μπορεί να είναι αντίπαλοι. Συνεργάζονται και συνυπηρετούν κοινές πολιτικές. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμά μας», ανέφερε η κ. Γεννηματά και χαρακτήρισε ουσιώδες «να εξασφαλίσουμε την ενδυνάμωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας». Σημείωσε δε «ότι η ελληνική Προεδρία δεσμεύεται για την εφαρμογή των στόχων που θα τεθούν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Δεκεμβρίου».

uav

Ειδικότερα, αναφερόμενη στην ελληνική Προεδρία, η υφυπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι «αποτελεί για μας το σημείο, όπου η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα κάνουν τη μεγάλη αντεπίθεση, πάντα με τη βοήθεια των εταίρων μας, για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη και τις αγορές. Μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλους τους τομείς». Η κ. Γεννηματά υπόγραψε έγγραφο πρόθεσης συμμετοχής της χώρας μας σε πρόγραμμα μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων, σχετικά με την διεύρυνση στρατιωτικής συνεργασίας κρατών-μελών όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Πολωνία, που ήδη χρησιμοποιούν ή σχεδιάζουν τέτοια συστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Αβραμόπουλος: Κοινή πολιτική σε Άμυνα και Ασφάλεια

Αβραμόπουλος:Η Ευρώπη πρέπει να στηριχθεί στην αμυντική βιομηχανία της