ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλι Ρεν: Δεν διαπιστώνεται ακόμη πλήρης συμφωνία

Όλι Ρεν: Δεν διαπιστώνεται ακόμη πλήρης συμφωνία

Την εκτίμηση ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα αλλά ότι χρειάζεται ακόμη περαιτέρω εργασία σε ορισμένα ζητήματα πριν υπάρξει οριστική συμφωνία, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ ανέφερε ότι ένα από τα ζητήματα προς επίλυση είναι το δημοσιονομικό κενό σε συνάρτηση με τον προϋπολογισμό του 2014.

Όπως τόνισε, τις επόμενες εβδομάδες θα διευκρινιστεί αν θα απαιτηθούν περαιτέρω προσαρμογές και το ενδεχόμενο να παρουσιάσει η Ελλάδα τροποποιημένο ή συμπληρωματικό προϋπολογισμό, κάτι που είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης αν αυτό είναι αναγκαίο, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν σημείωσε ότι δεν διαπιστώνεται ακόμη πλήρης συμφωνία σε όλες τις πτυχές του προϋπολογισμού.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στον δημοσιονομικό τομέα και στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι περαιτέρω πρόοδος απαιτείται στη φορολογική μεταρρύθμιση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον ανταγωνισμό, τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

KONOR3923912222

Σε ό,τι αφορά το αυριανό Eurogroup, που θα συζητήσει τα σχέδια προϋπολογισμού των κρατών- μελών, ο ίδιος εκπρόσωπος είπε ότι δεν αναμένει να διεξαχθεί λεπτομερής συζήτηση για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως τόνισε, την τελική ευθύνη για το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου έχει ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γιερούν Ντάισελμπλουμ.

Σημείωσε πάντως την ετοιμότητα του Όλι Ρεν να ενημερώσει για την πρόοδο των συζητήσεων στην Αθήνα, σε περίπτωση που το ζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ κατέληξε λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι η αξιολόγηση διακόπηκε, οι συζητήσεις συνεχίζονται από τις έδρες των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Διαβάστε επίσης:

Ρεν: Δύσκολη η διαδικασία εξυγίανσης για τους Έλληνες

Όλι Ρεν: Μήνυμα ελπίδας η έξοδος Ιρλανδία-Ισπανίας από τα μνημόνια