ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριάς:Να μας επιστραφούν άμεσα τα αρχαία που έκλεψαν οι Ναζί!

Μαριάς:Να μας επιστραφούν άμεσα τα αρχαία που έκλεψαν οι Ναζί!

Να επιστραφούν άμεσα στην πατρίδα μας τα αρχαία που λεηλάτησαν οι ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής, ζήτησε σήμερα 21 Νοεμβρίου 2013 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού.

«Η υπόθεση είχε έρθει ήδη στη Βουλή από τον περασμένο Ιούνιο με σχετική επίκαιρη ερώτηση του Νότη Μαριά προς τον τότε αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, από τον οποίο είχε ζητήσει την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών προκειμένου να αναζητηθούν και να επιστραφούν στην πατρίδα μας οι κλεμμένοι από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αρχαιολογικοί θησαυροί.

Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, θα πρέπει να δοθεί συνέχεια στο κεφαλαιώδες αυτό εθνικό θέμα, τη στιγμή μάλιστα, που υπάρχει και πλήθος πληροφοριών και καταλογογράφηση για τους κλαπέντες αρχαιολογικούς θησαυρούς. Επιπλέον ο Νότης Μαριάς ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, να διερευνήσει κατά πόσο στα εκατοντάδες κλεμμένα από τους ναζί έργα τέχνης που αποκαλύφθηκαν πριν λίγες ημέρες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβάνονται και έργα τέχνης που ο γερμανικός στρατός κατοχής αφαίρεσε παράνομα από την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού απαντώντας στην παρέμβαση του Νότη Μαριά, ενημέρωσε το Σώμα για τις ενέργειες του υπουργείου στα παραπάνω ζητήματα που τέθηκαν».