ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παλαιά φρουρά αδυνατεί να ακολουθήσει το όραμα Τσίπρα και αντιδρά

Η παλαιά φρουρά αδυνατεί να ακολουθήσει το όραμα Τσίπρα και αντιδρά

Από τις παιδικές ασθένειες των εσωκομματικών τριβών φαίνεται να δοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του να εξελιχθεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της Αριστεράς.

Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχει ξεσπάσει εσωτερική κόντρα μεταξύ των σκληρών κομματικών στελεχών, έναντι σε εκείνους που έχουν εσχάτως συμμαχήσει με το κόμμα, καθώς η δεύτερη ομάδα αδυνατεί να μπει σε νόρμες και να ακολουθήσει το κομματικό "τυπικό".

Η σύγκρουση επικεντρώνεται κυρίως μεταξύ του βουλευτή της Α' Αθήνας Πέτρου Τατσόπουλου και του παλαιού στελέχους της Κουμουνδούρου Βασίλη Μουλόπουλου, ο οποίος μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας Αυγή της Κυριακής, έβαλε στο στόχαστρο το συγγραφέα.

«Κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει το γελωτοποιό του. Η Νέα Δημοκρατία έχει τον Άδωνι, το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο, και εμείς τον Τατσόπουλο...», ανέφερε στο άρθρο ο κ. Μουλόπουλος, ο οποίος δε δίστασε να χαρακτηρίσει το βουλευτή ως "βιζιτού".

Η αντίδραση Τατσόπουλου ήταν άμεση και ως συνήθως διαδικτυακή. «Ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων», ανέβασε ο Τατσόπουλος, προαναγγέλλοντας εξελίξεις την Τρίτη κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρενέβη στις κόντρες για να ρίξει τους τόνους, ωστόσο Τατσόπουλος και Μουλόπουλος επανήλθαν τις επόμενες μέρες με εκατέρωθεν βολές, με τον πρώτο να μιλά για σταλινικό μπλοκ εντός του ΣΥΡΙΖΑ και "Ζαχαριαδικό σύνδρομο", όπου υπάρχουν ήρωες και χαφιέδες.

Στην κόντρα πάντως, έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί πως τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Βούτσης, Βίτσας και Παπαδημούλης, οι οποίοι "άδειασαν" τον Πέτρο Τατσόπουλο, αναδεικνύοντας ωστόσο, τις κόντρες και το παρασκήνιο που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος.

Αριστερή Πτέρυγα: "Πείραξαν" την ομιλία στο Τέξας

Την έντονη ενόχληση της Αριστερής Πλατφόρας, προκάλεσε πάντως και η ομιλία Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο του Όστιν, καθώς μία φράση αναζωπύρωσε τις εντάσεις για το θέμα του ευρώ.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά Λαφαζάνη, στην ομιλία που μοιράστηκε από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, αναφέρεται πως "η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη", ενώ στο αγγλικό κείμενο αναφέρονταν άλλα.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους ακαδημαϊκούς, δείχνοντας κατηγορηματικά την αντίθεση του με την έξοδο από το ευρώ, κάτι που ενόχλησε την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία τον κατηγορεί για διγλωσσία και ότι "πείραξε" την ομιλία - προσθέτοντας τη λέξη "εθελοντικά".

Παλαιοί εναντίον νέας γενιάς

Η σημαντικότερη ίσως διαμάχη πάντως, καταγράφεται πολύ κοντά στο γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τη διαμάχη μεταξύ γενεών της Κουμουνδούρου.

Από τη μία, η νέα γενιά που αποτελεί το στενό πυρήνα συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και εκφράζεται από τους κ.κ. Ν. Παππά, Α. Καρίτζη και Τ. Κορωνάκη και από την άλλη, μία σειρά παλαιών στελεχών του κόμματος, που αδυνατούν να αντιληφθούν την ανάγκη το κόμμα να εξυγχρονίζεται, να δρα αποφασιστικά και ανοίγεται συνεχώς.

Τα βασικά μέλη της παλαιάς φρουράς εξαπολύουν κατηγορίες για απειρία και στεγανά, κυρίως όμως αντιδρούν στην επιβολή ενός αρχηγικού μοντέλου στην Κουμουνδούρου, για το οποίο λένε πως είναι ξένο προς τις παραδόσεις της Αριστεράς.

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Δεν αισθανόμαστε καλά με τον Τατσόπουλο

Φλερτάρει τον Τατσόπουλο η ΔΗΜΑΡ;

ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα και δυσφορία για τον Π. Τατσόπουλο

«Στον τάκο» ξανά ο Τατσόπουλος από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Καχυποψία στον ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα!