ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάλι πρωτοπορεί ο Β. Μιχαλολιάκος

Πάλι πρωτοπορεί ο Β. Μιχαλολιάκος

Την άμεση απομάκρυνση των καταπατητών από τους χώρους του πρώην στρατοπέδου «Παπαδογεωργή» στα Καμίνια θα προωθήσει ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, χωρίς ωστόσο να αδικήσει όσους έχουν ανάγκη από αρωγή, περίθαλψη και στέγη.

Όπως αποκάλυψε η NEWSBOMB, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, λίγες μέρες ύστερα από την οριστική δικαίωση στο χρόνιο πρόβλημα του Στρατοπέδου Παπαδογεωργή, στα Καμίνια. Εκεί βρέθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων-σωματείων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, δηλαδή της Παλιάς Κοκκινιάς και των Καμινίων).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι ο Πειραιάς πέτυχε ακόμα μια μεγάλη νίκη στη μάχη για την αποκατάσταση της δημοτικής περιουσίας που για χρόνια παρέμενε είτε καταπατημένη από τρίτους (προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων), είτε «ξεχασμένη», είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων αναξιοποίητη.

Τελικά, με απόφαση της δικαιοσύνης το πρώην Στρατόπεδο Παπαδεογεωργή, έκτασης 12 στρεμμάτων, με πράσινο και αρκετά πολύ καλής ποιότητας και αισθητικής κτίσματα, περνά οριστικά και αμετάκλητα στον Δήμο Πειραιά.

e14150c8bb9f63c88ff3efe0dba3f6b4 XL

Με αυτό το δεδομένο, ο δήμαρχος πρότεινε στους εκπροσώπους της 4ης Δημοτικής Κοινότητας:

1) Ένα κτίσμα του παλαιού στρατοπέδου θα παραμείνει ως ξενώνας για να φιλοξενήσει εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη και μάλιστα σε συνθήκες πολύ καλύτερες από τους υπόλοιπους ξενώνες του Δήμου Πειραιά.

2) Σε όλους τους υπόλοιπους θα προσφερθεί δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο του Πειραιά με αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης για ένα 2μηνο-3μηνο έως ότου βρουν νέα κατοικία, αν και οι περισσότεροι διαμένουν πραγματικά σε πολύ καλύτερα σπίτια και απλά είχαν αφήσει πίσω τους ηλικιωμένους γονείς τους σε μια ύστατη προσπάθεια διεκδίκησης της δημόσιας γης που φυσικά δεν ανήκει σε 10 οικογένειες αλλά σε όλους τους Δημότες του Πειραιά.

3) Ο Δήμος Πειραιά δεν θα διεκδικήσει τίποτα-ενώ θα μπορούσε-από την παρουσία και την λογής λογής εκμετάλλευση του χώρου (μέχρι επιχείρηση στεγαζόταν εντός του στρατοπέδου).

Φυσικό ήταν να συμφωνήσουν όλοι με τις προτάσεις του δημάρχου...

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα NEWSBOMB