ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και την Γκάμπι Τσίμερ

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και την Γκάμπι Τσίμερ

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή σημείωμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το οποίο «υποστηρίζει όσα είπε χθες η Γκάμπι Τσίμερ επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιτίθεται - ως συνήθως - στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανέλαβε την υπεράσπιση της κ. Τσίμερ εδώ στην Ελλάδα και πως έτσι υπερασπίζεται απόψεις που θεωρούν ότι το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας το πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, δηλαδή απόψεις «αβάσιμες, αναληθείς και προσβλητικές για την Ελλάδα που δηλητηριάζουν τη γερμανική κοινή γνώμη». Ειδικότερα, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει σε σχόλιό του ότι «στην δήθεν επεξηγηματική δήλωση που έκανε σήμερα η κ. Τσίμερ, πολιτικός σύντροφος και εταίρος του κ. Τσίπρα στη Γερμανία για τα όσα είπε χθες στη διάρκεια της συνάντησης της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση, απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της η υπηρεσία ενημέρωσης του ΥΠΕΞ. Και αυτό γιατί η κ. Τσίμερ ήλθε στη χώρα μας και είπε όσα είπε, ως μέλος της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

tsiprasgabi 350 211 320 210

Εν συνεχεία το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όμως «εκτελώνισε» τις απόψεις της κ. Τσίμερ και ανέλαβε την πολιτική τους υπεράσπιση εδώ στην Ελλάδα», δηλαδή ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τις απόψεις που θέλουν να φέρουν την Ελλάδα σε αντιπαράθεση με τον φτωχό Γερμανό φορολογούμενο», «τις απόψεις που θεωρούν ότι το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας το πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, δηλαδή απόψεις αβάσιμες, αναληθείς και προσβλητικές για την Ελλάδα, που επιπλέον δηλητηριάζουν την γερμανική κοινή γνώμη». «Αυτές είναι οι απόψεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, αυτά είναι τα κόμματα με τα οποία συνεργάζεται, όπως το Die Linke που καταψήφισε στο γερμανικό κοινοβούλιο όλα τα προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται στο σχόλιο, το οποίο καταλήγει:

«Ωραία διαπραγμάτευση κάνει στην Ευρώπη ο κ. Τσίπρας που θέλει μάλιστα να ηγηθεί των θέσεων αυτών στις ερχόμενες ευρωεκλογές».

Διαβάστε επίσης:

Τσίμερ:Ο κύριος Βενιζέλος καταλαβαίνει λίγα σχετικά με το χρέος!

Εξοργισμένη με τον Βενιζέλο η Γερμανίδα Πρόεδρος του GUE