ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόλιος: Κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης με την άρση πλειστηριασμών

Ντόλιος: Κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης με την άρση πλειστηριασμών

Τον κίνδυνο να προκληθεί κοινωνική έκρηξη από την εφαρμογή του μέτρου των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, κρούει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.

«Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον Έβρο, όπου ζω. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Δεν διανοούμαι ότι μπορώ να ψηφίσω κάτι τέτοιο και να επιστρέψω στον Έβρο. Αυτό δεν είναι δική μου άποψη, είναι άποψη της συντριπτικής πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, όπως καταλαβαίνω από τις συζητήσεις που έχουμε και δεν προτίθενται οι κοινοβουλευτικές ομάδες να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή. Το ΠΑΣΟΚ το δήλωσε βάζοντας «κόκκινη γραμμή» στο θέμα αυτό και δια του προέδρου του, Ευ. Βενιζέλου αλλά και με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» σημειώνει ο κ. Ντόλιος.

«Θα έπρεπε να υπάρξει ιδιαίτερη ρύθμιση για την πρώτη και πραγματικά πρώτη και μοναδική κατοικία. Θα έπρεπε να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα όχι μόνο για τα μαντριά και τις στάνες, αυτό το ποσό είναι αστείο, για το οποίο συζητάνε, είναι 5-6 έως 10 εκατ. στο σύνολο των 2,9 δισεκ. ευρώ. Αλλά μιλάμε για τα σπίτια στα χωριά που έχουν μόνο συμβολική και συναισθηματική αξία. Τότε θα ήταν απολύτως δίκαιος ο φόρος. Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι για μία ακόμη φορά, με αιτία το μνημόνιο, να τετραγωνίζουμε τον κύκλο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί ακόμη ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το θέμα των κόκκινων δανείων. «Υπάρχουν δάνεια, για να το πω διαφορετικά, τα οποία δεν πρόκειται να πληρώσουν οι δανειολήπτες γιατί βρέθηκαν σε απόλυτο αδιέξοδο. Υπάρχει επίσης και το εξής θέμα: ότι οι τράπεζες με αυτά τα δάνεια θα πρέπει κάτι να κάνουν. Θα πρέπει, έχω τη γνώμη ότι εφόσον έχουν την κεφαλαιακή επάρκεια, να τα διαγράψουν», προσθέτει.