ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται το νομοσχέδιο για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς

Έρχεται το νομοσχέδιο για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς

Εντός του επομένου εικοσαημέρου και πάντως πριν την εκπνοή του μηνός Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της εκπλειστηρίασης ακινήτων.

Αυτό κατέστησε σαφές σήμερα το πρωί, στη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

Αν και ο κ.Χατζηδάκης δεν θέλησε να σχολιάσει σενάρια σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, δήλωσε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η προστασία όχι μόνον των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων αλλά και νοικοκυριών μεσαίων εισοδημάτων, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι δεν είναι δυνατόν η παράταση ενός πλαισίου υπό το οποίο βρίσκουν σκέπη ακόμη και όσοι είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ομαλά τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το πράττουν.

DAN

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι αν και πρόθεση της τρόικας είναι η κατάργηση της εξωδικαστικής διαδικασίας αντιμετώπισης περιπτώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, η κυβέρνηση εμμένει στη διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Ωστόσο, επικαλούμενος τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επιφυλλάχθηκε περαιτέρω σχολίων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΠΟΙΖΩ: Συνάντηση με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς

Η πρόταση των 29 της ΝΔ, για υπερχρεωμένους δανειολήπτες

«Κόκκινα δάνεια» και πλειστηριασμοί στο «τραπέζι» με την Τρόικα

Ροή Ειδήσεων