ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Να μειωθεί κατά 1 δισ. ευρώ ο φόρος στα ακίνητα

Μπακογιάννη: Να μειωθεί κατά 1 δισ. ευρώ ο φόρος στα ακίνητα

Η πρώην υπουργός και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει τη μείωση των φόρων από τα ακίνητα κατά 1 δισ. ευρώ.

«Η υπερφορολόγηση είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο», απαντά στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σε συνέντευξή στην εφημερίδα Real News.

«Ο φόρος ακινήτων, έτσι όπως σχεδιάζεται, δε θα πληρωθεί και θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες πολίτες στα όριά τους", δηλώνει η κυρία Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι το 1 δισ. ευρώ, που ζητά να απομειωθεί από τον φόρο, "μπορεί να καλυφθεί από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και την πάταξη λαθρεμπορίου πετρελαίου και τσιγάρων, που προκαλεί σημαντική απώλεια εσόδων στο κράτος».

Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών, η βουλευτής Επικρατείας δηλώνει: «Πρόκειται για σύνθετο θέμα και αγγίζει πολλές ευαίσθητες πλευρές της κοινωνίας και της οικονομίας. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί οι τροϊκανοί εμφανίζονται "τραπεζικότεροι" των τραπεζών. Διότι οι τράπεζες θα ήταν έτοιμες να συμφωνήσουν με την πρόταση της κυβέρνησης».

Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει και πάλι την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση δεν πέφτει επειδή μπορεί στη Βουλή να καταψηφιστεί ένα νομοσχέδιο. Να είμαστε ξεκάθαροι σ' αυτό. Η Βουλή μπορεί ενδεχομένως να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο, αλλά η κυβέρνηση πέφτει μόνο εάν χάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Βουλής», τονίζει.

«Πιστεύω ότι θέμα πρωθυπουργού δεν τίθεται. Από κει και πέρα, 100% κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή», προσθέτει.

Σχετικά με την πρόσκληση που απηύθυνε στη ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή στην κυβέρνηση, η Ντόρα Μπακογιάννη εξηγεί: «Δεν είχα ποτέ την αυταπάτη να πιστεύω ότι επειδή διατύπωσα μια πολιτική πρόταση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα έβγαινε στα κανάλια, δηλώνοντας έτοιμος να επιστρέψει στην κυβέρνηση. [..] Πρέπει όλοι να κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια για να αυξήσουμε την κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία. Όχι μέσα από λογικές συναλλαγών, αλλά με τη λογική των καθαρών διαφανών προγραμματικών συμφωνιών».

Διαβάστε επίσης: Στουρνάρας: Ώρα να πληρώσει και η Εκάλη