ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Ώρα να πληρώσει και η Εκάλη

Στουρνάρας: Ώρα να πληρώσει και η Εκάλη

«Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι landlords της Εκάλης» αποφαίνεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τον φόρο ακινήτων, απαντώντας στη σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί.

Σε δηλώσεις του που φιλοξενεί κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας επιμένει στην εκπεφρασμένη πρόσφατα άποψή του ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται.

« Είμαι εδώ ως τεχνοκράτης για να λέω την αλήθεια, δεν έχω ανάγκη πολιτικής καριέρας» ανέφερε ενώ επεσήμανε ότι περιμένει την υποστήριξη στη Βουλή όλων των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ, αλλά και από κόμματα της Αριστεράς, που τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης των πλουσίων.

ekalii

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο υπουργός Οικονομικών, εν όψει της μάχης που θα δοθεί στη Βουλή (το τελικό νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων θα κατατεθεί την προσεχή Πέμπτη) αποδίδει τις αντιδράσεις σε οργανωμένα συμφέροντα πλουσίων, που μάλιστα εκπροσωπούνται δημόσια από ακραίες φωνές του φιλελευθερισμού όπως ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος και η Μιράντα Ξαφά αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία του επιτέθηκε δριμύτατα στη Βουλή.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Τριμερή και μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Στουρνάρας είχε τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Επίτροπο Όλι Ρεν και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Διαβάστε επίσης: Οι δανειστές απέρριψαν το σχέδιο για το φόρο ακινήτων

Γ. Μιχελάκης: Να γίνεται από τους ΟΤΑ η είσπραξη του φόρου ακινήτων

Τρόικα: Ενστάσεις για τον φόρο ακινήτων-Πίεση για πλειστηριασμούς