ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτιμώ η κυβέρνηση να πέσει μαχόμενη

Μητσοτάκης: Προτιμώ η κυβέρνηση να πέσει μαχόμενη

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθεί «κοινή γλώσσα» με τους δανειστές.

Ο υπουργός σημείωσε πως το μεγαλύτερο «αγκάθι» αυτή τη στιγμή αποτελεί το θέμα των «πλειστηριασμών» πρώτης κατοικίας. Διαβεβαίωσε πάντως ότι θα βρεθεί λύση για όσους έχουν πραγματική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τις δόσεις τους.

Διεμήνυσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

«Εγώ είμαι κατά της έντονης δραματοποίησης αυτών των διαφωνιών. Πιστεύω ότι με καλή διάθεση μπορεί να υπάρξει μια λογική λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση εμμένει στη στάση της ότι η πρώτη κατοικία των αδύναμων πρέπει να προστατευτεί, με σχετικές τροποποιήσεις για να μην κρύβονται άνθρωποι που έχουν δυνατότητα να πληρώσουν.

«Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία» διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κακοφορολογημένοι είναι οι Ελληνες όχι υπερφορολογημένοι»

«Οι Ελληνες είμαστε κακοφορολογημένοι όχι υποφορολογημένοι» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διαφώνησε με τη θέση που είχε εκφράσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε «Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, και δεν έχει αποδώσει όσο έπρεπε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας ως υπουργείο, είναι να κάνουμε προσλήψεις καινούριων ανθρώπων για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένος. Υπάρχει αδυναμία στους κατόχους ακίνητης περιούσιας να πληρώνουν μαζεμένους φόρους».