ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίθετος ο Μιχελάκης σε απελευθέρωση απολύσεων και πλειστηριασμών

Αντίθετος ο Μιχελάκης σε απελευθέρωση απολύσεων και πλειστηριασμών

Την αντίθεσή του με την απελευθέρωση των απολύσεων και την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

«Είναι ακατανόητο σε μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους να έρχεται κάποιος και να σου ζητάει να απελευθερωθούν οι απολύσεις», είπε ο κ. Μιχελάκης.

«Ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιος το ζητάει, γιατί δεν έχω ακούσει καμία από τις εργοδοτικές οργανώσεις να το βάζουν ως αίτημα στην κυβέρνηση. Πρέπει να μας πουν ποιοι το ζητάνε και γιατί. Τι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα αυτό το μέτρο», σημείωσε.

Δήλωσε επίσης ότι δεν καταλαβαίνει ποιος βάζει το θέμα των πλειστηριασμών. «Είναι κι αυτή μια απορία, ποιος το ζητάει. Οι τράπεζες δεν το ζητάνε, οι δανειολήπτες φυσικά δεν το ζητάνε… Ποιος το ζητάει και για ποια σκοπιμότητα; Δεν το έχει πει (η ΕΚΤ)... Δείχνει σαν κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν -και δεν είναι μια συνωμοτική θεώρηση αυτό- ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα», παρατήρησε.

Ερωτηθείς για τη φορολογία και τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή ο Έλληνας στην καθημερινότητά του ματώνει» και αυτό, όπως είπε, δεν θεωρεί πως είναι κάτι που αγνοεί ο υπουργός Οικονομικών. «Με τη δήλωση αυτή άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε, άλλο βγήκε. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα της φορολογίας και μην ξεχνάτε ότι αυτό είναι το βασικό θέμα που αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει: τη μείωση της φορολογίας, των συντελεστών, παντού», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ακόμη ότι θα επιμείνει στις αλλαγές του Καλλικράτη και ότι θα ζητήσει να υπάρξει και διακομματική επιτροπή της Βουλής, για να προχωρήσει η επόμενη φάση του σχεδίου.