ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικόνα ντροπής: Άδεια έδρανα στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Εικόνα ντροπής: Άδεια έδρανα στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Πλήρης αδιαφορία των βουλευτών την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από τα βάρβαρα Μνημόνια που ψηφίζουν.

Η εικόνα απαξίωσης που παρουσιάζει το ελληνικό κοινοβούλιο είναι απαράδεκτη, προκλητική και εξοργίζει τους πολίτες καθώς ελάχιστοι βουλευτές δίνουν το «παρών» στις κρίσιμες συνεδριάσεις.

Όλα πλέον λειτουργούν στον «αυτόματο πιλότο» μιας και οι «εκπρόσωποι του λαού» δεν έχουν το φιλότιμο να πάνε ούτε στο Κοινοβούλιο.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Ολομέλεια όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014, στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, βρίσκονται λιγότεροι από 10 βουλευτές, διάσπαρτοι στα έδρανα και αυτοί γιατί απλά περιμένουν την σειρά τους να τοποθετηθούν.

Εικόνα αποκαρδιωτική για τους 53 μαθητές που αυτή την στιγμή βρίσκονται στα θεωρεία προκειμένου να «θαυμάσουν» την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών δίνοντας την εντύπωση ότι η επιλογή τους συνδέεται άμεσα με το ποσό των 75 ευρώ που λαμβάνουν ως αποζημίωση για την συμμετοχή τους σε αυτές.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με δημοσίευμα, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών, στις οποίες συμμετείχαν 148 βουλευτές (!), για τους οποίους η Βουλή θα κληθεί να πληρώσει συνολικά 18.000 ευρώ (!).

Παίζουν με τη φωτιά και προκαλούν την ώρα που η οργή ξεχειλίζει...

Διαβάστε επίσης:

Κι όμως: 18.600 ευρώ σε βουλευτές-μέλη επιτροπών για μία ημέρα!

Εικόνες – ντροπή στο ελληνικό Κοινοβούλιο (pics)

Ποιο πολυνομοσχέδιο; Στις καφετέριες οι «εθνοπατέρες»

Ρoή Ειδήσεων