ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αγωνία του Περιφερειάρχη Αττικής για την επανεκλογή του

Η αγωνία του Περιφερειάρχη Αττικής για την επανεκλογή του

«Αν επιλέξουμε να κατέβουμε στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο τον κ. Σγουρό, η παράταξη θα υποστεί μεγαλύτερη πανωλεθρία από αυτήν με την υποψηφιότητα Τζαννετάκου», επισημαίνει έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος της Ν.Δ.

Έκπληκτοι οι παριστάμενοι, σε εκδήλωση ομίλου σούπερ μάρκετ άκουσαν τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό να λέει σε μία αποστροφή της ομιλίας του «αν με ρωτούσε κανείς τι παράγεται εδώ στην Αττική, θα του έλεγα ότι έχουμε πολλούς μετανάστες, αλλά αυτοί δυστυχώς δεν ανεβαίνουν στα ράφια».

Πολλοί μίλησαν για ατυχή έκφραση του Περιφερειάρχη, οι περισσότεροι όμως αντιλαμβάνονται αυτή την κίνηση, ως ενδεικτική του άγχους που διακατέχει τον κ. Σγουρό για την επανεκλογή του.

Ο ίδιος γνωρίζει ότι θα έχει απέναντί του το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλα τα κόμματα του αντιμνημονιακού τόξου.

Ευελπιστεί στη στήριξη της Ν.Δ, έχοντας κάνει συγκεκριμένα ανοίγματα αλλά και εξυπηρετήσεις προς το Μαξίμου, από την πρώτη μέρα που ο κ.Σαμαράς ορκίστηκε Πρωθυπουργός. Γνωρίζει ότι το αναιμικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και στις πέντε περιφέρειες της Αττικής, που κυμαίνεται από 3 έως 4%, δεν του αρκεί.

Θα ήθελε τη στήριξη της Ν.Δ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να έχει κάποιες ελπίδες επανεκλογής.

Ο κ. Σγουρός προβληματίζεται για τη φημολογία που θέλει τον κ. Βορίδη, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και για τη δυναμική της Χρυσής Αυγής.

Η αποστροφή της ομιλίας του, εκεί ακριβώς στοχεύει. Στο ακροδεξιό ακροατήριο.

Η υπόθεση βέβαια της επανεκλογής του κ. Σγουρού είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και αυτό το διαπιστώνει κανείς από τα ευρήματα των ποιοτικών αλλά και ποσοτικών ερευνών και στις 5 Περιφέρειες της Αττικής.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως προέρχεται από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας που δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα Σγουρού, παρά τα ανοίγματα του τελευταίου αλλά και τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

xardalias

Ένα κίνημα αυτοδιοικητικών στελεχών της Ν.Δ προωθεί την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Βύρωνα κ. Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια της Αττικής.

Θεωρούν ότι είναι μία υποψηφιότητα με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται για έναν νέο και άφθαρτο υποψήφιο που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις σε αντίθεση με τον κ. Σγουρό.

«Αν επιλέξουμε να κατέβουμε στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο τον κ. Σγουρό, η παράταξη θα υποστεί μεγαλύτερη πανωλεθρία από αυτήν με την υποψηφιότητα Τζαννετάκου», επισημαίνει έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος της Ν.Δ.

Ο χρόνος πιέζει και αποδέκτης αυτής της πίεσης είναι ο κ. Σγουρός, που βλέπει τα περιθώρια να στενεύουν αλλά παράλληλα να γίνονται και υπόγειες διεργασίες, που εμποδίζουν τη στήριξη του από τη Νέα Δημοκρατία.

Έτσι εξηγείται και η χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του με τις ρατσιστικές αναφορές για τους μετανάστες που...παράγει η Αττική. Άγχος και αγωνία..

Διαβάστε επίσης:

Δήλωση Σγουρού ανάβει τα αίματα...

Ξύλο και βρισιές στο Περιφερειακό Συμβούλιο εναντίον του Γ. Σγουρού

Έγιναν «μαλλιά- κουβάρια» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής