ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουκουλόπουλος:Στηρίζουμε πρωθυπουργό, όχι όμως θέσεις Υπουργού Υγείας

Κουκουλόπουλος:Στηρίζουμε πρωθυπουργό, όχι όμως θέσεις Υπουργού Υγείας

«Κάποιοι επιμένουν να μας χαρακτηρίζουν δεκανίκι της ΝΔ αλλά θα μπορούσε να είναι και αντίθετα. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Ελληνα Πρωθυπουργό κι όχι τον πρόεδρο της ΝΔ», είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το Βήμα της Βουλής.

Ο Κουκουλόπουλος εξέφρασε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον Σαμαρά, αλλά ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με τις θέσεις του υπουργού Υγείας για την φθηνότερη δημόσια Υγεία και κάλεσε τον Αδωνι Γεωργιάδη να φέρει όλο το σχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, «που είναι η μεγάλη πρόκληση για συνέχεια της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ». «Επουδενί δεν δεχόμαστε τη συνέχιση αυτής της πόλωσης, γιατί η μεταρρύθμιση δεν είναι ζήτημα απολύσεων -κατά κανόνα τουλάχιστον», σημείωσε και προσέθεσε ότι ζητεί στοιχεία για το πού οδήγησε «η αυθαίρετη απελευθέρωση από το πληθυσμιακό κριτήριο για τα μηχανήματα ιοντιζουσών και μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως στην Παιδεία «η επιλογή, που με αναγκαστικό τρόπο έγινε, με τα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ είχε σκληρό ταξικό περιεχόμενο» και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο το ζήτημα των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, «πιο σημαντικό είναι ότι έχουν μείνει χωρίς διέξοδο στην δημόσια εκπαίδευση τα παιδιά των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, που προέρχονται κατά κανόνα από οικογένειες με πολλά προβλήματα».