ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπέζας: Θέλουμε συναίνεση - Δεν εκβιάζουμε και δεν εκβιαζόμαστε

Μπέζας: Θέλουμε συναίνεση - Δεν εκβιάζουμε και δεν εκβιαζόμαστε

Ως τον «μόνο δρόμο», ως «το φιλί της ζωής» για την επιβίωση του συστήματος υγείας, προέκρινε την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Ο κ. Μπέζας αν και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση και δεν θα εκβιάσει κανέναν, ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν εκβιάζεται κιόλας.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος για να πορευθούμε. Είναι σαν τον ποδηλάτη που αν μείνει ακίνητος θα πέσει» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας ο οποίος, σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης και όσων αντιδρούν στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, είπε ότι «υπάρχουν στο πολιτικό μας σύστημα αυτοί που νοσταλγούν το παρελθόν και αυτοί που εργάζονται για το μέλλον. Αυτοί που μιλούν με ειλικρίνεια και αυτοί που δεν μιλούν επενδύοντας στην τακτική του ώριμου φρούτου ή που μιλούν την εύπεπτη γλώσσα του λαϊκισμού».

«Σεβόμαστε το προσωπικό που έχουμε στον χώρο της υγείας, και το ιατρικό, και το διοικητικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη του προσφορά και τον κοινωνικό του ρόλο, κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες» είπε ο κ. Μπέζας και πρόσθεσε: «Αναγνωρίζουμε τις όποιες γεωγραφικές και άλλες ιδιαιτερότητες υπάρχουν στο εθνικό μας σύστημα υγείας. Δεν είμαστε όμως εμείς διαφορετικοί ασθενείς, από τους ασθενείς στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως δεν μπορεί πράγματα που γίνονται στην Ευρώπη εδώ και χρόνια, στην Ελλάδα να συναντούν θυελλώδεις αντιδράσεις».

Ως προς τη στάση που αναμένεται να τηρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός είπε: «Το υπουργείο Υγείας προχωρεί μεταρρυθμίσεις. Δεν εκβιάζει κανέναν. Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν και σε αυτή την προσπάθεια προς όφελος των πολιτών θέλουμε τη στήριξη όλων των πτερύγων γιατί στον τομέα της υγείας χρειαζόμαστε συναίνεση και συναντίληψη. Και συμφωνίες και συγκλίσεις. Σας καλώ λοιπόν να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δεν εκβιάζουν κανέναν. Αλλά και το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δεν εκβιάζονται και από κανέναν.