ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας:Κάθε απόκλιση από το ενιαίο μισθολόγιο θα αντιμετωπιστεί

Σταϊκούρας:Κάθε απόκλιση από το ενιαίο μισθολόγιο θα αντιμετωπιστεί

Την προειδοποίηση ότι κανείς δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη.

«Όποιοι ελάχιστοι παρεκκλίνουν, θα υποχρεωθούν να εναρμονιστούν με το καθεστώς και να επιστρέψουν τους πόρους», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνοντας ότι οι «έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε κάθε νησίδα απόκλισης από το ενιαίο μισθολόγιο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί». Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, από τους έκτακτους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί, εντοπίστηκε μία περίπτωση μη εφαρμογής του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η διοίκηση του οποίου αντικαταστάθηκε για το λόγο αυτό. Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι από τα αποτελέσματα των γενικών και έκτακτων ελέγχων που διενεργήθηκαν, κρίνεται ικανοποιητική η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

091013142254 4939

Παράλληλα, σημείωσε, ότι το μισθολογικό κόστος στη χώρα μας θα φτάσει το 2014 στο 8,5% του ΑΕΠ, προσεγγίζοντας όπως είπε, το μέσο όρο της ΕΕ, έναντι 9,6% που ήταν το 2011. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, υποστήριξε ότι τα ποσά που χάθηκαν αντιστοιχούν σε εκείνα που δίνονται σε ευπαθείς ομάδες για το πετρέλαιο θέρμανσης. «Ορισμένα ρετιρέ κλέβανε το πετρέλαιο των φτωχών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψυχάρης, τονίζοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων». Παράλληλα, ζήτησε να εξακριβωθεί ποια υπουργεία και ποιες υπηρεσίες αρνήθηκαν ή εφάρμοσαν επιλεκτικά το νόμο και να τους επιβληθούν κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ενιαίο Μισθολόγιο: Μισθοί από 700 - 7.761 ευρώ στο Δημόσιο!