ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα ΕΑΣ

Στουρνάρας: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα ΕΑΣ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε ο υπουργός Οικονομικών προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας ρωτήθηκε εάν η Αθήνα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών. «Κοιτάξτε, γυρίσαμε από τις Βρυξέλλες και η τρόικα και εμείς. Έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Θα φανεί», είπε ο υπουργός Οικονομικών. Για τα ΕΑΣ είπε ότι γίνονται συζητήσεις με την τρόικα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τους επικεφαλής του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πλειστηριασμοί, καθώς ήταν παρών και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας και η κυβέρνηση προτίθεται να το καταθέσει αύριο ή μεθαύριο, στη Βουλή.

Πάντως, σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, ανοικτά παραμένουν βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων, όπως, π.χ. το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ή ο ΦΠΑ στην εστίαση.

troika22

Κατά τη συνάντηση με την τρόικα, συζητήθηκαν, παράλληλα, και ζητήματα νομοτεχνικών βελτιώσεων, όπως, για παράδειγμα, το θέμα των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο.

Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα πολυνομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει σε αυτό διατάξεις που θα αφορούν στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο για την παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και σε παρεμβάσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι οποίες κρίθηκαν αναγκαίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκλιση απόψεων για τους πλειστηριασμούς-Μάλλον προστασία για το 2014

Κατέληξαν για τον φόρο ακινήτων-Συσκέπτονται για πλειστηριασμούς