ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκορδάς: Οφθαλμοφανής η μείωση των τιμών

Σκορδάς: Οφθαλμοφανής η μείωση των τιμών

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση κάθε παθογένειας που γεννά ακρίβεια» παρείχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή

Ο κ. Αθ. Σκορδάς απάντησε στις επικρίσεις της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη, ότι δεν έχει γίνει τίποτε για τη μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά.

Παρουσιάζοντας πίνακες για την πορεία των τιμών το τελευταίο δωδεκάμηνο, ο κ. Σκορδάς είπε ότι η μελέτη των στοιχείων δείχνει και για τον πλέον δύσπιστο, ότι οι τιμές μειώνονται.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχει πρόβλημα φτώχειας στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, αλλά όπως είπε, είναι «άλλο πράγμα αυτό και άλλο πράγμα να συζητάμε για το τι κάνουν οι τιμές». «Θέλουμε δεν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα, τα στοιχεία δεν είναι του υπουργείου, είναι της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat» είπε ο κ. Σκορδάς, προσθέτοντας πάντως ότι η κυβέρνηση, παρόλα αυτά, δεν εφησυχάζει.

Απευθυνόμενος στη βουλευτή ο υφυπουργός συνέχισε: «Δεν ψηφίσατε μαζί μας την αναθεώρηση της αγορανομικής νομοθεσίας; Δεν ψηφίσατε μαζί μας την αναθεώρηση των υγειονομικών διατάξεων; Δεν ψηφίσατε μαζί μας τη μετατροπή των δημοσίων συμβάσεων σε ηλεκτρονικές; Δεν ψηφίσατε τη θέσπιση τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων; Δεν είναι αυτά, μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας; Δεν μπορείτε να λέτε "δεν έκανε η κυβέρνηση τίποτα", όταν έχει κάνει όλα αυτά και μάλιστα με την ψήφο σας».

«Είναι ψευδές ότι ανοίξαμε την αγορά καταναλωτή στο Ρέντη και, χιλιάδες κόσμος, από όλη τη Δυτική Αθήνα, ψωνίζει σε τιμές χονδρικής; Είναι κρίμα να λέτε ότι δεν έγινε τίποτα. Είναι κρίμα να επιχειρείτε να αποδομήσετε μια προσπάθεια που παράγει αποτελέσματα. Και κοιτάξτε πού έχουμε φθάσει, επειδή είναι οφθαλμοφανές ότι οι τιμές πέφτουν, κάποιοι έχουν αρχίσει τις τελευταίες ημέρες που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ τα αποτελέσματα για τις τιμές, να κάνουν κριτική και να θέτουν ερωτήματα για τις αρνητικές συνέπειες του αποπληθωρισμού. Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βγάλαμε», πρόσθεσε ο κ. Σκορδάς.

Από την πλευρά της η βουλευτής επέμεινε ότι οι τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς δεν έχουν πέσει και ότι με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι τιμές των προϊόντων είτε παραμένουν σταθερές, είτε αυξάνονται. Κάλεσε δε τον κ. Σκορδά να μην μπερδεύει τις τιμές στα είδη ένδυσης και υπόδησης, στα οποία πράγματι υπάρχει πτώση, διότι στα βασικά προϊόντα υπάρχει αύξηση κατά 5,1%.