ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το χωροταξικό πλαίσιο στον τουρισμό

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το χωροταξικό πλαίσιο στον τουρισμό

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη για το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι υπουργοί, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είχαμε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη, τις τουριστικές επενδύσεις και το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό, που ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά με τη συνεργασία του ΥΠΕΚΑ και του υπουργείου Τουρισμού. Για μας- για το υπουργείο Τουρισμού- το ειδικό χωροταξικό είναι κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής μας για τον τουρισμό. Περνάμε από ένα μοντέλο μαζικού μονοθεματικού τουρισμού σε ένα μοντέλο πολυθεματικού τουρισμού με πολύ περισσότερες ειδικές μορφές και δυνατότητες για Ανάπτυξη σε όλη τη Χώρα. Νομίζω το βασικότερο είναι ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός μας βοηθάει να έχουμε μια τουριστική Ανάπτυξη με σχεδιασμό, με στρατηγική αλλά κυρίως με όραμα».

Σταύρος Καλαφάτης: «Αντικείμενο της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό αποτέλεσε η Ανάπτυξη μέσω της χωροταξίας και του τουρισμού. Το νέο χωροταξικό αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο στο πλαίσιο αυτό. Κινείται σε τρεις άξονες: πρώτον, σεβασμό στο περιβάλλον, δεύτερον, δυνατότητα δημιουργίας και ανάπτυξης ήπιας μορφής τουριστικών επενδύσεων και, τρίτον, διαμόρφωση ενός σωστά οργανωμένου χώρου. Το νέο ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την Ανάπτυξη και δίνει τη δυνατότητα πραγματικά για μια φιλική προς το περιβάλλον οικονομική ανάπτυξη με πολλά οφέλη και για την κοινωνία. Είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου που έχουμε στη χωροταξία για την πρόοδο της Χώρας μας για να μη «γερνά» η φύση μας, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον στα σωστά πλαίσια, να το προστατεύσουμε και, βεβαίως, να κάνει στο τέλος η Ελλάδα τις επιλογές που εκείνη θέλει σε σχέση με τις επενδύσεις. Σας ευχαριστώ πολύ».