ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Σκορδά στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για τα περί απειλών

Απάντηση Σκορδά στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για τα περί απειλών

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Λυπούμαι, διότι ένα εκλεγμένο όργανο της Πολιτείας, όπως είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, αντί να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του, ψεύδεται, ομιλών περί δήθεν απειλών εκ μέρους μου. Η πραγματικότητα είναι ότι ο αντιπεριφερειάρχης εξέδωσε στις 11/12 μια κατάφορα παράνομη απόφαση, στην οποία επιχειρεί να υποκαταστήσει το νόμο και να ορίσει εκείνος τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που θεωρεί σκόπιμο να είναι ανοικτά τα καταστήματα στην περιοχή του Ηρακλείου. Αμέσως επικοινώνησα αρχικά με τον περιφερειάρχη κο Αρναουτάκη και στη συνέχεια με τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και του επεσήμανα ότι η απόφασή του παραβιάζει το νόμο και ως εκ τούτου θα έχει συνέπειες. Μετά το τηλεφώνημά μου, ο αντιπεριφερειάρχης εξέδωσε «ορθή επανάληψη» της απόφασής του που επίσης συνιστά παρανομία, καθώς επιμένει, παρά τα όσα μεσολάβησαν, να θέλει να ορίσει εκείνος τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα στην περιοχή του Ηρακλείου.

Σημειώνω ότι ο νόμος 4177, άρθρο 16 παρ.2, έδωσε περιθώριο τριών μηνών στους αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου να ορίσουν τις Κυριακές που τα καταστήματα στην περιοχή τους θα μπορούσαν να είναι ανοικτά. Μετά την προθεσμία αυτή, οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να εκδώσουν νέα απόφαση τον Ιανουάριο του 2015, όχι νωρίτερα.

Με τέτοιους λαϊκισμούς και δημαγωγικές κινήσεις, η πατρίδα μας δεν μπορεί να αλλάξει σελίδα, να αφήσει πίσω της, πρακτικές που συντέλεσαν στο να ζούμε τη σημερινή μας περιπέτεια. Καλώ έστω και τώρα τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου να συμμορφωθεί προς το νόμο. Ήδη έχω δρομολογήσει τις διαδικασίες τις σχετικές με την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα».

Ρoή Ειδήσεων