ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπ.Διοικ.Μεταρρύθμισης καλεί τον Τσίπρα να ξεκαθαρίσει την θέση του

Το Υπ.Διοικ.Μεταρρύθμισης καλεί τον Τσίπρα να ξεκαθαρίσει την θέση του

«Να ξεκαθαρίσει τη θέση του» καλεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εγκύκλιο του υπουργείου που αφορά τον έλεγχο πιστοποιητικών διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωση- απάντηση του υπουργείου επισημαίνεται: «Θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συμμερίζεται την αδιανόητη αυτή θέση. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός διατεθειμένος να πέσει τόσο χαμηλά, προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους μίας μειοψηφίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων».

Σημειώνεται, ότι στην εγκύκλιο, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «υπαλληλοκτόνα», το υπουργείο ζητά από τους αρμόδιους προϊσταμένους διοικητικού προσωπικού του δημόσιου τομέα το αυτονόητο, δηλαδή, τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του Δημοσίου.

01ca8dfc8ac25153b3fd6b6212be0027 XL

Στη δική του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «υπουργό απολύσεων» τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προχωρά στην αναζήτηση και άλλων δεξαμενών απολύσεων, ξεθάβοντας από τα βαθειά σκοτάδια των δικών τους «ειδικών προσλήψεων» και υπηρεσιακών μεταβολών ,όλους τους φακέλους πρόσληψης, συμμετοχής σε εξετάσεις, έκδοση τίτλων σπουδών κ.λ.π., των Δημοσίων Υπαλλήλων, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για να την καταστήσει συνένοχο στην εξόντωσή τους».