ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν οι εργασίες της ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινούν οι εργασίες της ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Οι εργασίες της ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (19- 22 Δεκέμβρη) ξεκινούν το απόγευμα στον χώρο του «Σινέ Κεραμεικός».

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική διαδικασία σε επίπεδο νέων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σκοπός της οποίας είναι να οδηγήσει στη συγκρότηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας. Το προηγούμενο διάστημα, οι οργανώσεις μελών των Νέων ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν επί της Διακήρυξης και του Σχεδίου Αρχών Λειτουργίας. Το πρώτο αφορά στην πολιτική ταυτότητα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που ορίζει τα βασικά πεδία πάλης (ανεργία των νέων, αλλαγές στην εκπαίδευση, δημοκρατικά δικαιώματα, πάλη ενάντια στον φασισμό κλπ), ενώ το δεύτερο αποτελεί ένα προοίμιο καταστατικού που ορίζει τα βασικά σημεία της εσωτερικής διάρθρωσης και λειτουργίας της οργάνωσης, καθώς και τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βασικοί αυτοί οργανωτικοί κανόνες λειτουργίας θα λειτουργήσουν μεταβατικά το επόμενο έτος, μέχρι να πραγματοποιηθεί το πρώτο τακτικό συνέδριο της Νεολαίας.