ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Το έργο θα προχωρήσει

Χρυσοχοΐδης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Το έργο θα προχωρήσει

Προειδοποίηση προς στους ανάδοχους και στους αρμόδιους φορείς να «ανταποκριθούν» στο σύνολο των υποχρεώσεών τους, ώστε να τρέξει το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης, απηύθυνε σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τρεις μήνες μετά την (προηγούμενη) άφιξή μου εδώ στη Θεσσαλονίκη και τη διαβεβαίωση ότι ήρθα να ξεμπλοκάρω το έργο, ότι παρακολουθώ μέρα - μέρα, μέρα με τη μέρα, την εξέλιξη του έργου. Μετράω τις μέρες στην προθεσμία που έχω δώσει. Έξι μήνες» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αν μέσα σε έξι μήνες έχουν γίνει αυτά τα οποία έχουν δεσμευτεί οι ανάδοχοι και όλοι οι υπεύθυνοι τότε το έργο θα προχωρήσει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς. Εάν τυχόν δεν ανταποκριθούν σε όλη την υποχρέωση την οποία έχουν αναλάβει τότε είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω όλες εκείνες τις διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει το έργο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η διαδικασία καθυστέρησης του έργου ανήκει στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος παρακολουθεί το έργο και σημείωσε: «Το έργο θα προχωρήσει τελεία και παύλα. Δε θα ξαναπαίξουμε ούτε με την πόλη, ούτε με τους πολίτες της, ούτε με την οικονομία της χώρας».