ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στουρνάρας, ο ... Ρεφενές και οι παράγοντες της αγοράς!

Ο Στουρνάρας, ο ... Ρεφενές και οι παράγοντες της αγοράς!

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τον φόρο υπεραξίας στις μετοχές και τα παράγωγα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το Σάββατο, έχει «παγώσει» το ενδιαφέρον των επενδυτών στο χρηματιστήριο.

Τα «αίματα» άναψαν περαιτέρω, όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Ελληνικό Χρηματιστήριο και άλλοι θεσμικοί παράγοντες απέστειλαν επιστολή στον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας σε επίσημο επίπεδο, τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο Ρεφενέ. Για το θέμα τοποθετήθηκε και το οικονομικό επιτελείο της Alpha Bank, το οποίο και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» το νομοσχέδιο με τον φόρο υπεραξίας.

Πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι ο Απόστολος Ρεφενές, συντάκτης του εν λόγω επίμαχου νομοσχεδίου, παρακάμφθηκε από τους παράγοντες, οι οποίοι επιχείρησαν να παραπονεθούν απευθείας στον υπουργό. Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, έχει υποσχεθεί βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, τις οποίες όμως δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο συντάκτης του σχεδίου.

Ως γνωστόν, τα επιτελεία Στουρνάρα – Μαυραγάνη είναι στα «μαχαίρια» εδώ και καιρό και δεν είναι λίγοι αυτοί που απορούν πως συνεννοούνται! Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρεφενές είναι ένας εκ των στενών συνεργατών του Γιάννη Στουρνάρα. Η συνέχεια το Σάββατο, όταν θα τεθεί προς ψηφοφορία το επίμαχο νομοσχέδιο.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB