ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Τσίπρα σε Μεϊμαράκη για την επίσκεψη των ελεγκτών της Τρόικας

Επιστολή Τσίπρα σε Μεϊμαράκη για την επίσκεψη των ελεγκτών της Τρόικας

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν - στις αρχές Ιανουαρίου - στην Αθήνα, οι συνεισηγητές της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων.

Η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ευ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής:

«Στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014 θα επισκεφτούν την Αθήνα οι συνεισηγητές της έκθεσης για τον ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, Ότμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014, τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντηθούν με το Προεδρείο της Βουλής, καθώς και με τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

54d344f6c4a083862609ee62a034f251

Λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του υπό συζήτηση θέματος και για τη διευκόλυνση της επιβεβλημένης ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους θεσμικά αρμόδιους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας ζητώ η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί με τις προαναφερθείσες Επιτροπές σε πλήρη σύνθεση».

Διαβάστε επίσης:

Ενώπιον της εξεταστικής για την τρόικα Ρεν, Τρισέ και Ρέγκλινγ

Στην Αθήνα το Γενάρη οι ευρωβουλευτές της ευρωπαϊκής εξεταστικής

Ροή Ειδήσεων