ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήνουν προβοκάτσιες εν όψει της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Στήνουν προβοκάτσιες εν όψει της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Τι φοβάται το Μαξίμου και το «χαστούκι» από το ΔΝΤ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου καθώς η τρομοκρατική επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα ενέχει- όπως φοβούνται οι αρχές- έντονα στοιχεία προβοκάτσιας!

Οι τελευταίες πληροφορίες που φθάνουν στα αυτιά της ΕΥΠ κάνουν λόγο για σχέδιο πολιτικής εξόντωσης της χώρας μας εν όψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα. Ήδη στο παρασκήνιο τις τελευταίες ώρες καλλιεργούνται σενάρια όσων θέλουν να μην αναλάβει η Ελλάδα την κρίσιμη αυτή προεδρία με το επιχείρημα ότι έχει ανοιχτά μέτωπα με την Τρόικα αλλά και με ένα πρόσθετο: αυτό της ελλιπούς στοιχειώδους συγκρότησης του κράτους που οδηγεί σε τέτοια τρομοκρατικά χτυπήματα.

Είναι επιχειρήματα που διακινούνται στους κόλπους των ευρωσκεπτικιστών στην Γερμανία αλλά και σε άλλες Βόρειοευρωπαϊκές χώρες. Το βέβαιο είναι ότι αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα είναι σαν να αλείφει βούτυρο στο ψωμί όλων εκείνων που θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα να μην εκτελεί τα χρέη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, ενώ θα ήταν ψέματα να πει κανείς ότι τέτοια «μυαλά» δεν υπάρχουν και σε ορισμένους θερμοκέφαλους συνεργάτες της Μέρκελ.

merkelsamras

Η άμεση επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα Καγκελάριο έγινε για να διαλυθούν τα όποια σύννεφα ενδεχομένως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα. Όμως η αλήθεια είναι ότι το περιστατικό αυτό θα αρχίσει να δημιουργεί ένα πολύ δυσάρεστο κλίμα για την Ελλάδα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία τις επόμενες ώρες ετοιμάζουν μία μιντιακή επίθεση εναντίον της χώρας μας.

Και μέσα σε όλα αυτά το ΔΝΤ ήρθε με διαρροή του αργά χθες το βράδυ να διαμηνύσει ότι δεν θα εκταμιευτούν τα χρήματα που είναι να δώσει στην Ελλάδα αν δεν προβούν οι Ευρωπαίοι σε μία οριστική λύση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας μας. Πώς συνδέονται τώρα το τρομοκρατικό χτύπημα με την είδηση από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ; Η απάντηση είναι απλή για όσους μπορούν να δουν με συνθετικό τρόπο την συνολικότερη εικόνα: δημιουργούνται οι συνθήκες πολιτικής και οικονομικής ασφυξίας της Ελλάδας σε μία συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για την επίθεση στο Χαλάνδρι

Πυροβολισμοί στο σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας στο Χαλάνδρι

Στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη ο υφυπουργός Εξωτερικών

Σταϊνμάγερ: Τίποτε δεν θα χαλάσει τις σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας

Επικοινωνία Σαμαρά-Μέρκελ για την επίθεση στο σπίτι του πρέσβη